Închide meniul

Congresul SUA îl cere pe Novak Djokovic la US Open: „Preşedintele ar trebui să-i acorde o excepţie”. Intervenţie la cel mai înalt nivel pentru sârb

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 august 2022, 10:34

Congresul SUA îl cere pe Novak Djokovic la US Open: „Preşedintele ar trebui să-i acorde o excepţie. Intervenţie la cel mai înalt nivel pentru sârb

Novak Djokovic, la US Open

Novak Djokovic, campion la US Open în 2018/ Profimedia

Congresul SUA îl cere pe Novak Djokovic la US Open. Sârbul refuză în continuare vaccinul anti-coronavirus, şi astfel poate rata ultimul Grand Slam al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Membrii din Congresul SUA speră să îl poată convinge pe Joe Biden să-i acorde o permisie lui Novak Djokovic. Regulile statului nu-i permit lui Nole să pătrundă pe continentul nord-american.

Congresul SUA îl cere pe Novak Djokovic la US Open

Cu mai puţin de trei săptămâni până la debutul US Open 2022, membrii Congresului SUA au înaintat un demers prin care fac apel chiar la preşedintele Joe Biden pentru a-l lăsa pe Novak Djokovic să participe la turneul de Mare Şlem.

Republicanii Claudia Tenney şi Louie Gohmert sunt de părere că excluderea unor sportivi precum Novak Djokovic de pe tabloul principal de la US Open pot afecta negativ turneul, şi implicaţiile pe care acesta le are. Cei doi au scris un mesaj pentru autorităţile competente, care pot schimba soarta participării sârbului la Flushing Meadows.

„Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Reclamă

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, a fost mesajul scris de cei doi congresmeni americani, citatţi de balkaninsight.com.

La US Open, Novak Djokovic a triumfat de trei ori, în 2011, 2015 şi 2018. Totodată, sârbul mai are alte 6 finale pe hardul american.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic ratează turneul de la Montreal

Novak Djokovic va rata sezonul de hard american. Fostul lider ATP nu poate participa la Montreal, iar organizatorii competiţiei şi-au explicat decizia. Regulile sunt simple, dacă „Nole” nu se va vaccina, nu i se va permite să evolueze la turneele programte în săptămânile următoare.

„Fie guvernul canadian va schimba regulile privind vaccinarea, fie Djokovic se va vaccina. Dar nu cred că cele două scenarii sunt realiste”, a explicat directorul turneului Masters de la Montreal, Eugene Lepierre.

În inauarie, Novak Djokovic a ratat şi Australian Open, pe fondul aceluiaşi motiv. Nole era campionul en-titre şi a putut să-şi apere trofeul cucerit. Astfel, anul acesta, sârbul poate rata două din cele patru turnee de mare şlem. La ultimul la care a participat, Wimbledon, Djokovic a devenit campion.

La Montreal, Novak Djokovic a triumfat de patru ori, ultima dată în 2016, după o finală cu Kei Nishikori.

Simona Halep şi-a aflat posibilele adversare de la Toronto

Simona Halep va întâlni o jucătoare venită din calificări în primul tur. În turul secund, românca s-ar putea duela cu Shuai Zhang, astfel ar avea din nou o misiune accesibilă.

Simona Halep va înfrunta primul adversar mai bine cotat începând din optimi, unde ar putea da peste numărul 2 WTA, Annet Kontaveit. Ulterior, dacă va ajunge în sferturi, românca s-ar putea duela cu cea care a învins-o în semifinalele Wimbledon 2022, Elene Rybakina, sua cu Cori Gauff.

În semifinale, fostul lider WTA s-ar putea confrunta cu Paula Badosa, Petra Kvitova sau Emma Răducanu, urmând ca într-o eventuală finală să dea piept cu Iga Swiatek, Maria Sakkari sau Naomi Osaka.

Reclamă

La Rogers Cup, Simona Halep a cucerit trofeul în două rânduri, însă când competiţia avea loc la Montreal. În 2016 şi 2018, românca se impunea după finale cu Madison Keys şi Sloane Stephens. De asemenea, în 2015, în ediţia care s-a desfăşurat la Toronto, Simo a mai jucat o finală, pierdută în faţa Belindei Bencic.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și