Închide meniul

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023: „Poate bate pe oricine! Loveşte extrem de puternic!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 5 septembrie 2023, 10:10

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023: „Poate bate pe oricine! Loveşte extrem de puternic!

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023

Sorana Cîrstea, în timpul unui meci la US Open 2023/ Profimedia

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023. Preşedintele Federaţie Române de Tenis consideră că Sorana Cîrstea, într-o zi bună, poate învinge orice jucătoare din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea, aflată în prezent pe locul 30 WTA, se va duela cu Karolina Muchova în sferturile de finală de la US Open.

George Cosac crede că Sorana Cîrstea poate da lovitura la US Open 2023

„Niciodată nu este prea târziu în cazul Soranei. Dacă ea a ajuns la maturitate la vârsta asta, care îi permite și care a adus-o să facă performanțe de excepție, sigur, toată lumea o urmărește, o aplaudă, o încurajează. Și cred că este bine pentru tot sportul românesc. Vedem cât de vizibil e tenisul, un turneu de Grand Slam, câtă lume e prin tribune și în câte țări se transmite. Ea nu poate să facă decât bine sportului românesc prin performanțele pe care le obține.

Sorana, într-o zi bună pe ciment, poate bate pe oricine. Lovește extrem de puternic. Dacă se focusează și nu-și pune presiune suplimentară, dacă va fi liniștită, eu zic că are șanse foarte bune.

Am fost prima dată cu Sorana când avea 10 ani la o competiție în Israel, era un conflict zdravăn acolo, eram însoțiți permanent de soldați, era o atmosferă încărcată. Dar la acea vârstă, Sorana bătea toți băieții de vârsta ei. Era o promisiune certă, dacă putem spune așa. Când am devenit președintele federației în 2013, am fost cu echipa de Cupa Federației la Budapesta, eram într-o grupă inferioară, jucam nenumărate meciuri ca să ne calificăm. 

Reclamă

Sorana era 21 WTA în clasament, Simona undeva la 50 WTA, era în creștere, și chiar atunci am avut o discuție cu tatăl ei și i-am făcut o propunere să ia un antrenor cu personalitate, care să o pună pe un făgaș și mai bun, pentru că Sorana era o jucătoare cu personalitate, nu mișcau antrenorii în fața ei, din păcate”, a spus George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de tenis, la sptfm.ro.

Când se joacă Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, în sferturile de finală de la US Open 2023

S-a aflat când se joacă meciul Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, din sferturile de finală de la US Open 2023. Românca este în faţa uneia dintre cele mai importante partide ale carierei. Se poate califica, în premieră, în semifinalele unui turneu de Grand Slam.

Partida Soranei cu favorita a 10-a este programată la ora locală 19:00 (n.r ora 02:00 – ora României) pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows. Disputa va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Singura confruntare câştigată de românca a fost în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

„Sori” tocmai a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-3, 6-3, şi s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală de la US Open 2023. Şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 455.000 de dolari.

Am un zâmbet mare pe faţă pentru că am muncit mult. Puţin ştiu ce este în spatele terenului. Am avut parte de o susţinere masivă din partea românilor de aici, şi nu numai a românilor. Este incredibil!

Mereu mi-am dorit să fac un rezultat bun aici. Am muncit mult şi am fost răsplătită. Dacă munceşti, se văd rezultatele. A fost o săptămâna extraordinară, mi-am dorit să merg mai departe. Vă mulţumesc pentru susţinere.

Iubesc condiţiile de aici. Îmi place atmosfera. Totul a funcţionat. De fiecare când vin aici, e mereu plăcut. Sunt recunoscătoare pentru tot.

Thomas (n.r. antrenorul ei) e aici, a suferit alături de mine. Am colaborat bine cu el, am muncit din greu. Gândeşte foarte pozitiv, iar această victorie este pentru el”, a declarat Sorana Cîrstea, după victoria cu Belinda Bencic, conform eurosport.ro.

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale

Dacă o va răpune şi pe Muchova, Cîrstea ar da o adevărată lovitură financiară. Ar fi sigură de un premiu uriaş, de 775.000 de dolari. Ar depăşi astfel borna de 9 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Românca avea, înainte de starul de la US Open, 8.480.462 de dolari obţinuţi din sportul „alb”, potrivit wtatennis.com. Sorana este acum pe punctul de a obţine, de departe, cel mai mare premiu din carieră.

Reclamă

Cîrstea a impresionat în 2023 şi a câştigat peste 1 milion de dolari. Cu premiul asigura pentru prezenţa în sferturile de finală de la US Open se apropie de un milion şi jumătate de dolari.

Sorana Cîrstea a făcut un salt impresionant, în ceea ce priveşte câştigurile din tenis, faţă de anii precedenţi. În 2019, românca de 33 de ani câştigat suma de 507.000 de dolari, în 2020, suma de 360.000 de dolari, în timp ce în 2021 şi 2022 a câştigat suma de aproximativ 820.000 de dolari.

Sorana Cîrstea era pe locul 81 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câştiguri din tenis. Simona Halep, românca suspendată pentru dopaj, este pe locul trei în acest top, cu peste 40 de milioane de dolari, fiind depăşită doar de surorile Williams.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și