Închide meniul

Iga Swiatek, performanţă incredibilă în primul tur la US Open! A egalat un record deţinut de Steffi Graf şi Monica Seles!

Bogdan Stănescu Publicat: 28 august 2023, 22:19

Reclamă
Iga Swiatek, performanţă incredibilă în primul tur la US Open! A egalat un record deţinut de Steffi Graf şi Monica Seles!

Iga Swiatek, performanţă incredibilă în primul tur la US Open!

Iga Swiatek, la un meci / Profimedia Images

Iga Swiatek, performanţă incredibilă în primul tur la US Open! Liderul mondial a învins-o pe suedeza Rebecca Peterson cu scorul de 6-0, 6-1, stând mai puţin de o oră pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek a ajuns la 41 de seturi câştigate la 0 în ultimii doi ani! Poloneza este singura jucătoare care a reuşit să câştige în 2 ani peste 40 de seturi cu 6-0. Performanţa respectivă a mai fost atinsă doar de către Steffi Graf şi Monica Seles în anii 1991-1992.

Iga Swiatek, performanţă incredibilă în primul tur la US Open!

Iga Swiatek a avut nevoie de doar 57 de minute pentru a trece de Rebecca Peterson. În turul următor ea o va întâlni pe australianca australianca Daria Saville (locul 322 WTA), care a învins-o în primul tur pe Clervie Ngounoue (17 ani), cu 6-0 şi 6-2.

Iga Swiatek pare să aibă o misiune deosebit de facilă şi în meciul următor împotriva Dariei Saville. Poloneza nu a arătat până acum o formă prea bună în sezonul de hard. Ea a fost învinsă, recent, de către Jessica Pegula la Montreal şi de către Coco Gauff la Cincinnati.

Primul tur de la US Open a consfinţit şi prima mare surpriză de pe tabloul feminin. Maria Sakkari, a opta favorită a turneului de Grand Slam, a fost învinsă în două seturi de către Rebeka Masarova (71 WTA), scor 4-6, 4-6.

Reclamă

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat conducerea WTA

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat dur conducerea WTA, după ultimele probleme apărute săptămâna trecută, în cadrul turneului de la Montreal. Mai multe meciuri au fost amânate din cauza ploilor, iar jucătoarele au fost nevoite să joace mai multe meciuri într-o perioadă scurtă de timp.

Liudmila Samsonova, finalista de la Montreal, a fost nevoită să revină pe teren pentru a disputa ultimul act al turneului, la doar câteva ore după ce câştigase semifinala cu Elena Rybakina. Acest lucru s-a văzut şi în rezultatul final. Pegula s-a impus cu 6-1, 6-0.

Şi Elena Rybakina a avut parte de acelaşi program extrem de încărcat. Atât ea, cât şi Samsonova, au disputat mai multe partide într-o perioadă scurtă de timp, iar în apărarea lor a sărit chiar liderul WTA, Iga Swiatek.

Reclamă 4 / 0/3

Poloneza de pe primul loc în clasamentul mondial a tras un semnal de alarmă.

„Desigur, vremea este ceva ce nu putem prezice cu adevărat, dar poate ar trebui să ne concentrăm mai mult pe ceea ce este sănătos pentru jucătoare, fiindcă ele trebuie să joace în fiecare săptămână. Circuitul este foarte intens cu călătoriile, de obicei nu avem două zile libere, așa că în viitor ar fi pozitiv să ne concentrăm asupra jucătoarelor, mai ales pentru anul viitor, când vor fi din ce în ce mai multe turnee obligatorii, precum și turnee mai lungi.

Cred că au fost situații în care lipsa de profesionalism s-a văzut, într-adevăr. Nu pot spune cu adevărat ce s-a făcut greșit, se pare că cel mai important lucru aici este WTA. Conducerea este slabă în acest moment, dar sper ca ceva să se schimbe în curând, pentru că anul acesta au fost deja multe situații pe care chiar nu le pot înțelege”, a declarat Iga Swiatek, potrivit puntodebreak.com.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și