Închide meniul

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat conducerea WTA

Alex Masgras Publicat: 15 august 2023, 15:02

Reclamă
Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat conducerea WTA

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati

Iga Swiatek / Profimedia

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat dur conducerea WTA, după ultimele probleme apărute săptămâna trecută, în cadrul turneului de la Montreal. Mai multe meciuri au fost amânate din cauza ploilor, iar jucătoarele au fost nevoite să joace mai multe meciuri într-o perioadă scurtă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Liudmila Samsonova, finalista de la Montreal, a fost nevoită să revină pe teren pentru a disputa ultimul act al turneului, la doar câteva ore după ce câştigase semifinala cu Elena Rybakina. Acest lucru s-a văzut şi în rezultatul final. Pegula s-a impus cu 6-1, 6-0.

Iga Swiatek, discurs dur la Cincinnati! Numărul 1 mondial a criticat dur conducerea WTA

Şi Elena Rybakina a avut parte de acelaşi program extrem de încărcat. Atât ea, cât şi Samsonova, au disputat mai multe partide într-o perioadă scurtă de timp, iar în apărarea lor a sărit chiar liderul WTA, Iga Swiatek.

Poloneza de pe primul loc în clasamentul mondial a tras un semnal de alarmă:

„Desigur, vremea este ceva ce nu putem prezice cu adevărat, dar poate ar trebui să ne concentrăm mai mult pe ceea ce este sănătos pentru jucătoare, fiindcă ele trebuie să joace în fiecare săptămână. Circuitul este foarte intens cu călătoriile, de obicei nu avem două zile libere, așa că în viitor ar fi pozitiv să ne concentrăm asupra jucătoarelor, mai ales pentru anul viitor, când vor fi din ce în ce mai multe turnee obligatorii, precum și turnee mai lungi.

Reclamă

Cred că au fost situații în care lipsa de profesionalism s-a văzut, într-adevăr. Nu pot spune cu adevărat ce s-a făcut greșit, se pare că cel mai important lucru aici este WTA. Conducerea este slabă în acest moment, dar sper ca ceva să se schimbe în curând, pentru că anul acesta au fost deja multe situații pe care chiar nu le pot înțelege”, a declarat Iga Swiatek, potrivit puntodebreak.com.

Iga Swiatek: „Nu e ca şi cum terminâm meciurile şi mergem la somn”

Iga Swiatek a semnalat şi alte probleme din acest sezon. Ea a vorbit atât despre partidele programate la ore târzii din timpul sezonului european de zgură, dar şi despre meciurile din sesiunea de seară de la Roland Garros.

„În timpul sezonului european de zgură, la Roma şi Madrid am jucat patru meciuri care s-au încheiat după miezul nopţii. Înţeleg că trebuie să ne adaptăm în funcţie de televiziuni, dar am cerut WTA-ului să îmi trimită nişte date, să văd dacă se uită cineva la acele meciuri care încep la 10 noaptea. Nu am primit nimic, dar ar fi mult mai uşor de înţeles dacă are sens să jucăm atât de târziu.

Reclamă 4 / 0/3

Nu e ca şi cum terminâm meciurile şi mergem la somn. Lucrurile nu funcţionează aşa. În cazul meu, sunt fericită dacă mă culc la patru ore după ce termin meciul. Am o oră de tratament, conferinţe de presă, stretching după meci, cină şi apoi scad puţin adrenalina. Nimic nu e uşor, dar mi-aş dori să schimbăm asta”, a mai spus Iga Swiatek.

La Cincinnati, Iga Swiatek va debuta în turul al doilea, acolo unde va juca împotriva câştigătoarei partidei dintre Danielle Collins (34 WTA) şi Anastasia Pavlyuchenkova (100 WTA).

Problemele de la Montreal se repetă şi la Cincinnati. Ploaia a cauzat probleme şi la turneul din Ohio şi doar 10 meciuri din cele 22 de partide de simplu (masculin şi feminin) s-au încheiat.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și