Închide meniul

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open! Performanţă unică a italianului în 2024

Alex Masgras Publicat: 3 septembrie 2024, 9:11

Reclamă
Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open! Performanţă unică a italianului în 2024

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open! Performanţă unică a italianului în 2024

Jannik Sinner, în meciul cu Tommy Paul, din optimile de finală de la US Open 2024 / Profimedia

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open 2024. Italianul l-a învins pe americanul Tommy Paul în trei seturi, după 2 ore şi 46 de minute de joc. După două seturi extrem de echilibrate, italianul a reuşit să se desprindă rapid şi să obţină calificarea mai departe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată cu această victorie, numărul 1 ATP a realizat şi o performanţă unică în circuitul ATP în acest an. Italianul este singurul jucător care a ajuns cel puţin în sferturile de finală în toate cele patru turnee de Grand Slam din 2024.

Jannik Sinner s-a calificat în sferturile de la US Open! Performanţă unică a italianului în 2024

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului US Open, după ce l-a învins cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/5), 6-1 pe americanul Tommy Paul, la capătul unui meci de mare intensitate, disputat luni la New York, notează agerpres.ro.

Sinner (23 an), campion la Australian Open în luna ianuarie, se va lupta pentru un loc în semifinale cu rusul Daniil Medvedev (locul 5 ATP), care a trecut la rândul său în trei seturi, 6-0, 6-1, 6-3, de portughezul Nuno Borges (34 ATP).

Medvedev are avantajul victoriilor în meciurile directe (7-5), însă Sinner l-a învins pe rus în ultimele cinci întâlniri, în special în finala de la Australian Open 2024, în cinci seturi.

Reclamă
Reclamă

Tot marţi, australianul Alex de Minaur, favoritul numărul 10, a dispus cu 6-0, 3-6, 6-3, 7-5 de compatriotul său Jordan Thompson, iar în sferturi îl va înfrunta pe britanicul Jack Draper (nr.25), învingător cu 6-3, 6-1, 6-2 în faţa cehului Tomas Machac.

Draper a devenit cu această ocazie primul jucător britanic care atinge sferturile de finală la Flushing Meadows pe tabloul masculin, după Andy Murray în 2016.

Tot în sferturile de finală de la US Open vor avea loc meciurile Alexander Zverev (Germania/Nr.4) – Taylor Fritz (SUA/Nr.12) şi Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Frances Tiafoe (SUA/Nr.20).

Reclamă

Ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului din circuitul profesionist de tenis este dotat cu premii totale în valoare de 75 de milioane de dolari şi se va încheia pe 8 septembrie.

Iga Swiatek, în sferturile US Open 2024

Iga Swiatek s-a calificat în sferturile US Open 2024. Jucătoarea poloneză de tenis, numărul 1 mondial, s-a calificat, luni, în sferturi, la ultimul Grand Slam al anului.

Swiatek a trecut în optimi de Liudmila Samsonova, locul 16 mondial, scor 6-4, 6-1.

În sferturi, Swiatek va evolua cu americanca Jessica Pegula, locul 6 mondial.

Tot în sferturi s-a calificat şi brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorită 22, care a trecut de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-2, 3-6, 6-3.

Este prima jucătoare braziliană care ajunge în sferturile de finală ale US Open la simplu feminin de la Maria Bueno în 1968. (Gustavo Kuerten a ajuns în sferturile de finală ale US Open la simplu masculin în 1999 şi 2001).

În sferturi, Hadda Maia va evolua cu sportiva cehă Karolina Muchova, locul 52 mondial.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:17

Lovitura pregătită de Aston Martin, chiar înainte de Marele Premiu al Azerbaidjanului: „Cea mai importantă veste a anului!”

17:57

Cine va arbitra Kosovo – România, primul meci pentru Mircea Lucescu pe banca echipei naționale. Decizia luată de UEFA

17:32

Gigi Becali a anunţat o plecare de la FCSB! Cine se va despărţi de echipă, după transferurile lui Bîrligea şi Popescu

17:17

„Maturitate şi hotărâre!” Ianis Hagi, cerut la prima echipă a lui Rangers! Apelul făcut de o fostă legendă a clubului

17:13

VIDEOCum arăta Daniel Bîrligea, în urmă cu 10 ani! Imagini de senzație cu atacantul transferat de Gigi Becali la FCSB

17:00

VIDEOVictor Osimhen a ajuns la Istanbul pentru a semna cu Galatasaray și a declanșat nebunia! Cum a fost primit de fani, pe aeroport

1 FotoLarisa Iordache este însărcinată! Primul mesaj al fostei gimnaste, care aşteaptă un copil cu Cristian Chiriţă 2 Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei 3 FotoFosta gimnastă Anda Ivan a făcut anunţul mult aşteptat! Reacţia lui Andrei Ivan a apărut imediat: „Vă iubesc!” 4 „O victorie incredibilă împotriva arbitrilor și a VAR” Răzvan Lucescu, scos din minți în Atromitos – PAOK 1-2: „Cum e posibil?” 5 FotoDueluri tari între tricolori la al doilea antrenament al naţionalei sub comanda lui Mircea Lucescu: „Fără menajamente” 6 U Cluj – Dinamo 1-0. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a desprins de Universitatea Craiova în fruntea clasamentului din Liga 1
Citește și