Închide meniul

Nick Kyrgios nu va participa la US Open! Australianul a jucat un singur meci oficial în 2023

Alex Masgras Publicat: 11 august 2023, 10:39

Reclamă
Nick Kyrgios nu va participa la US Open! Australianul a jucat un singur meci oficial în 2023

Nick Kyrgios nu va participa la US Open

Nick Kyrgios / Profimedia

Nick Kyrgios nu va participa la US Open! Australianul va rata şi ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce a fost indisponibil şi pentru celelalte trei turnee majore. Cu un singur meci disputat în acest an, Kyrgios a ajuns pe locul 92 ATP, dar urmează să pice şi mai mult în clasament, deoarece nu îşi va putea apăra punctele obţinute anul trecut la Flushing Meadows.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nick Kyrgios a jucat un singur meci oficial în acest an. El a participat la Stuttgart în luna iunie, acolo unde a fost învins încă din primul tur de chinezul Yibing Wu.

Nick Kyrgios nu va participa la US Open! Australianul a jucat un singur meci oficial în 2023

Nick Kyrgios a fost nevoit să se opereze la genunchi în această iarnă, imediat după ce s-a retras de la Australian Open, chiar înaintea debutului în turneul de la Melbourne. Chiar dacă recuperarea părea să meargă cum trebuie, revenirea lui Kyrgios s-a tot amânat. După ce a ratat primele două turnee ATP Masters 1000 din Statele Unite ale Americii, el a sărit şi peste sezonul de zgură din primăvară.

Australianul a revenit pe teren la Stuttgart, dar a pierdut încă din primul tur în faţa chinezului Yibing Wu. Imediat după această înfrângere, Nick Kyrgios a anunţat că se retrage şi de pe tabloul de la Wimbledon, motivând că are o accidentare la încheietură. În 2022, Kyrgios făcea la All England Club cel mai bun turneu al carierei. El a a ajuns atunci în ultimul act, fiind învins în finală de Novak Djokovic.

Aflat pe locul 92 ATP în acest moment, Nick Kyrgios va pica şi mai mult în clasament. La ediţia din 2022 de la US Open, el a ajuns până în sferturile de finală, acolo unde a fost învins de rusul Karen Khachanov.

Reclamă

La ediţia din acest an de la US Open va lipsi şi germanul Jan-Lennard Struff, finalistul din acest an de la Madrid. În locul lui Kyrgios şi Struff, pe tabloul principal al turneului de la New York vor intra Facundo Diaz Acosta şi Diego Schwartzman, potrivit atptour.com.

Premii record la ediția din acest an de la US Open

Se vor acorda premii record la ediția din acest an de la US Open. Organizatorii americani vor oferi premii în valoare de 65 de milioane de dolari, în creștere cu 8% față de ediția din 2022.

Valoarea premiilor oferite la US Open 2023 reprezintă un record pentru această competiţie, care sărbătoreşte anul acesta cinci decenii de egalitate a plăţilor pentru jucători şi jucătoare la Flushing Meadows.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, în 1973, Openul Statelor Unite a devenit primul eveniment sportiv în care valoarea premiilor a fost egală între jucători şi jucătoare, câştigătorii trofeelor la masculin şi feminin plecând acasă cu câte un cec în valoare de 25.000 de dolari, notează agerpres.ro.

Românul Ilie Năstase a cucerit trofeul la US Open în 1972, după ce l-a învins în finală pe americanul Arthur Ashe, la capătul unui meci în cinci seturi (3-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-3). „Nasty” a fost recompensat cu 25.000 de dolari pentru acest succes, în timp ce americanca Billie Jean King a primit 10.000 de dolari pentru câştigarea titlului la feminin.

Cinci decenii mai târziu, campionul şi campioana de la US Open vor încasa câte un cec în valoare de trei milioane de dolari.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și