Închide meniul

Premii record la ediția din acest an de la US Open! Anunțul organizatorilor americani

Viviana Moraru Publicat: 9 august 2023, 13:37

Reclamă
Premii record la ediția din acest an de la US Open! Anunțul organizatorilor americani

Premii record la ediția din acest an de la US Open

Carlos Alcaraz, cu trofeul US Open 2022/ Profimedia

Se vor acorda premii record la ediția din acest an de la US Open. Organizatorii americani vor oferi premii în valoare de 65 de milioane de dolari, în creștere cu 8% față de ediția din 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 28 august – 10 septembrie, la New York.

Premii record la ediția din acest an de la US Open

Valoarea premiilor oferite la US Open 2023 reprezintă un record pentru această competiţie, care sărbătoreşte anul acesta cinci decenii de egalitate a plăţilor pentru jucători şi jucătoare la Flushing Meadows.

Astfel, în 1973, Openul Statelor Unite a devenit primul eveniment sportiv în care valoarea premiilor a fost egală între jucători şi jucătoare, câştigătorii trofeelor la masculin şi feminin plecând acasă cu câte un cec în valoare de 25.000 de dolari, notează agerpres.ro.

Românul Ilie Năstase a cucerit trofeul la US Open în 1972, după ce l-a învins în finală pe americanul Arthur Ashe, la capătul unui meci în cinci seturi (3-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-3). „Nasty” a fost recompensat cu 25.000 de dolari pentru acest succes, în timp ce americanca Billie Jean King a primit 10.000 de dolari pentru câştigarea titlului la feminin.

Reclamă

Cinci decenii mai târziu, campionul şi campioana de la US Open vor încasa câte un cec în valoare de trei milioane de dolari.

Toţi jucătorii care vor accede pe tabloul principal al turneului vor primi suma minimă de 81.500 de dolari, mai mare cu 44% faţă de ediţia din 2019, când premiul minim a fost de 58.000 de dolari.

Faza calificărilor va oferi, de asemenea, premii importante, cu 22.000 de dolari pentru cei care vor disputa primul tur şi 45.000 de dolari pentru cei care vor accede în turul al treilea.

Reclamă 4 / 0/3

Antrenorul lui Novak Djokovic ştie cine îl poate opri pe Carlos Alcaraz la US Open

Antrenorul lui Novak Djokovic ştie cine îl poate opri pe Carlos Alcaraz la US Open. Goran Ivanisevic a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui spaniolului de pe locul 1 ATP şi a vorbit despre şansele acestuia la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Goran Ivanisevic a fost întrebat despre noua rivalitate care se conturează în tenisul mondial masculin între Carlos Alcaraz şi Jannik Sinner. Cei doi tineri au oferit deja câteva meciuri memorabile, iar Ivanisevic este de părere că italianul, pe lângă Novak Djokovic, este jucătorul care poate face faţă unui maraton împotriva spaniolului şi chiar să spere la victorie:

Sinner este singurul care îl poate ameninţa pe Alcaraz la US Open, pe lângă Novak. Jocul lui Sinner nu i se potriveşte lui Alcaraz, au avut meciuri foarte interesante până acum.

Va fi o rivalitate interesantă (n.r. Alcaraz – Sinner). Fiecare meci dintre ei este intens. Nimeni nu poate îndura un meci de lungă durată, cu excepţia lui Djokovic şi Sinner. Cei care nu pot ţine pasul cu Alcaraz îşi fac bagajele şi pleacă acasă”, a declarat Goran Ivanisevic, pentru sportske.jutarnji.hr.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
Vezi toate știrile
Citește și