Închide meniul
NEWS ALERT

Novak Djokovic nu va participa la US Open 2022! Anunțul oficial făcut de fostul lider ATP

Alexandru Ivan Publicat: 25 august 2022, 17:50

Novak Djokovic nu va participa la US Open 2022! Anunțul oficial făcut de fostul lider ATP

Novak Djokovic s-a întors în Australia, dar nu a uitat scandalul din cauza căruia expulzat

Novak Djokovic, în timpul unui meci / Profimediaimages

  • Novak Djokovic nu va participa la US Open 2022

Novak Djokovic a anunțat, joi, că nu va participa la US Open 2022. Tenismenul sârb este nevaccinat împotriva Covid-19 și nu îndeplinește regulile de călătorie în SUA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a încercat solicitarea unei vize speciale, însă nu a avut succes. Nole a anunțat că nu va lua parte la această ediție a US Open.

Novak Djokovic nu va participa la US Open 2022

„Din păcate, nu voi putea călători la New York pentru US Open de această dată. Mulțumesc #FamilieiNole pentru toate mesajele de afecțiune și de sprijin.

Reclamă

Mult noroc colegilor mei! Mă voi menține într-o formă bună și o stare bună de spirit și aștept șansa de a concura din nou. Ne vedem curând, lume a tenisului!”, a scris Djokovic pe rețelele de socializare.

Sursa: Instagram Novak Djokovic

Novak Djokovic a ratat în acest an și Australian Open, tot din cauza faptului că este nevaccinat împotriva virusului.

Reclamă

Djokovic a câștigat US Open de trei ori, în 2011, 2015 și 2018. Totodată, sârbul mai are alte 6 finale pe hardul american.

Anul acesta, și-a trecut în palmares triumful de la Wimbledon.

Ion Ţiriac, de acord cu decizia americanilor ca Novak Djokovic să nu participe la US Open

Ţiriac este de părere că decizia fostului lider mondial de a nu se vaccina este total eronată.

Reclamă 4 / 0/3

„Djokovic este un sindrom în momentul de față! Săracul, nu știe să iasă de unde a intrat. El nu poate să-și permită în momentul ăsta să-și calce cuvântul. El, Djokovic, numărul unu în lume, care luptă pentru un titlu de cel mai bun al tuturor timpurilor…

Djokovic, cu această eroare, nu cât pentru un vaccin, cât pentru o idee pe care o ai, idee care, după părerea mea, e greșită de la A la Z! Nu-i vorba de tine, Djokovic, e vorba ce faci tu împrejur. Dacă n-o faci pentru tine, fă-o pentru ceilalți care sunt împrejur.

A avut și experiența cu turneul pe care l-ai făcut (n.r. – Adria Tour, în 2020), care a devenit un dezastru. După părerea mea, americanii nu vor face nicio excepție, că n-au cum să facă o excepție. Iar el pierde un an întreg. A câștigat el un Wimbledon cum l-a câștigat, să fie sănătos, fără un Nadal, care n-a putut, fără un Zverev, care după părerea mea va sta tot anul, fără un rus, Medvedev”, a declarat Ion Ţiriac, pentru gsp.ro.

Congresul SUA l-a cerut pe Novak Djokovic la US Open

În urmă cu trei săptămâni, membrii Congresului SUA au înaintat un demers prin care au facut apel chiar la preşedintele Joe Biden pentru a-l lăsa pe Novak Djokovic să participe la turneul de Mare Şlem.

Republicanii Claudia Tenney şi Louie Gohmert au fost de părere că excluderea unor sportivi precum Novak Djokovic de pe tabloul principal de la US Open poate afecta negativ turneul. Cei doi au scris un mesaj pentru autorităţile competente, însă nu au putut schimba soarta participării sârbului la Flushing Meadows.

„Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

Reclamă

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, a fost mesajul scris de cei doi congresmeni americani, citatţi de balkaninsight.com.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells
ATP • 12 mart., 9:34
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Tenis • 9 mart., 13:55
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo. S-a bucurat în stilul superstarului de la Al-Nassr