Închide meniul

US Open 2023 | Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! România are cinci reprezentante la Flushing Meadows

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 26 august 2023, 9:51

US Open 2023 | Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! România are cinci reprezentante la Flushing Meadows

US Open 2023 | Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal

Gabriela Ruse / Profimedia

US Open 2023 | Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! Românca s-a impus în ultimul tur al calificărilor, acolo unde a învins-o pe Dayana Yastremksa din Ucraina, locul 111 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruse, locul 166 WTA, a câştigat cu 7-6(5), 6-3 un meci care a fost întârziat cinci ore din cauza ploii şi care a durat o oră ş 50 de minute.

US Open 2023 | Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal!

România va avea cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu de la US Open. După Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan şi Patricia Ţig, Gabriela Ruse va ajunge şi ea pe tabloul principal, după victoria din ultimul tur al calificărilor de la Flushing Meadows.

Românca a câştigat un prim set extrem de echilibrat, în care a avut cinci mingi de set şi în care au fost şase break-uri.

Setul secund a început excepţional pentru Ruse, care s-a distanţat rapid la 3-0 şi a avut o serie de 11 puncte câştigate la rând. În cele din urmă, ea a închis setul secund la 6-3 şi a obţinut calificarea pe tabloul principal de la US Open, acolo unde va juca pentru a treia oară. La prima participare, ea a fost eliminată încă din primul tur, în timp ce la ediţia din 2022 a ajuns până în turul al doilea.

Reclamă

În precedentele două tururi de calificare, Gabriela Ruse a trecut de Kristina Mladenovic, fost număr 10 WTA, scor 6-2, 6-2, după care a trecut de Dalma Galfi, scor 4-6, 6-1, 7-5.

România are cinci reprezentante la Flushing Meadows

Dacă Ruse mai trebuie să aştepte până îşi va afla adversara din primul tur de la US Open, celelalte patru românce ştiu deja cu cine şi când vor debuta la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA şi cea mai bine clasată jucătoare din România, va juca luni în primul tur cu Kayla Day din Statele Unite (91 WTA), jucătoare pe care o întâlneşte pentru prima oară. Irina Begu, locul (40 WTA), va juca marţi cu Tamara Korpatsc (77 WTA). Singura întâlnire dintre cele două a fost câştigată de Begu, în urmă cu un an la Lausanne.

Reclamă 4 / 0/3

Tot marţi, Ana Bogdan (59 WTA), va juca cu Sofia Kenin (93 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, în timp ce Patricia Ţig (705 WTA) o va întâlni pe Rebecca Marino (101 WTA).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și