Închide meniul

US Open 2023 | Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP! Debut perfect pentru sârb la New York

Alex Masgras Publicat: 29 august 2023, 9:31

Reclamă
US Open 2023 | Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP! Debut perfect pentru sârb la New York

US Open 2023 | Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP

Novak Djokovic, după victoria din primul tur de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP! De trei ori campion la Flushing Meadows, „Nole” nu a avut emoţii în duelul cu Alexandre Muller din Franţa, numărul 84 ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a impus cu 6-0, 6-2, 6-3, după o oră şi 40 de minute de joc. Victoria din turul inaugural de la New York i-a asigurat sârbului revenirea pe primul loc în clasamentul ATP la finalul turneului.

US Open 2023 | Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP! Debut perfect pentru sârb la New York

La 36 de ani, Novak Djokovic nu dă semne că îmbătrâneşte. La doar o săptămână după maratonul cu Carlos Alcaraz din finala de la Cincinnati, Djokovic a avut un început perfect de partidă. După 24 de minute, el a închis primul set la 6-0. De altfel, primul game al francezului a venit după opt game-uri câştigate la rând de „Nole”.

Djokovic a pierdut doar cinci game-uri în primul tur de la New York şi a făcut un prim pas către titlul 24 de Grand Slam. Sârbul deţine recordul în tenisul masculin şi caută să o egaleze pe Margaret Court, singura jucătoare de tenis cu 24 de trofee majore în palmares.

Graţie succesului cu Alexandre Muller, Djokovic va reveni pe primul loc în clasamentul ATP, indiferent de ce va face Carlos Alcaraz.

Reclamă

Djokovic nu a participat în urmă cu un an la US Open, din cauza interdicţiei de a intra în Statele Unite ale Americii, din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Din acest motiv, el nu are puncte de apărat la ediţia din acest an.

Chiar şi dacă îşi va apăra titlul cucerit anul trecut, Carlos Alcaraz va coborî pe locul al doilea. Înainte de US Open, Alcaraz avea doar 20 de puncte în faţa lui Djokovic, iar cele 45 de puncte obţinute de sârb pentru victoria din primul tur cu Muller i-au asigurat revenirea pe primul loc în ierarhia ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic îşi va extinde astfel recordul de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP, având în acest moment un total de 389 de săptămâni. Pe locul al doilea se află Roger Federer, jucător retras din activitate în urmă cu un an, cu 310 săptămâni, în timp ce la feminin, Steffi Graf deţine recordul, cu 377 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA.

Novak Djokovic: „Cred că nivelul jocului meu a descris perfect cum m-am simţit”

În turul al doilea de la US Open, Novak Djokovic va juca împotriva lui Bernabe Zapata Miralles (76 ATP). Spaniolul a trecut în primul tur de americanul Ethan Quinn (475 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-3, după 2 ore şi 14 minute de joc. Acesta va fi primul duel dintre Djokovic şi Zapata Miralles.

Meciul dintre Novak Djokovic şi Alexandre Muller a fost al doilea meci al serii programat pe Arthur Ashe Stadium. Cei doi au început partida după ora 11 noaptea la New York, asta pentru că duelul dintre Coco Gauff şi Laura Siegemund, câştigat de americancă, scor 3-6, 6-2, 6-4, a durat aproape trei ore.

„Cred că am găsit echilibrul din punct de vedere fizic şi mental, iar astăzi am demonstrat acest lucru. Ştiam că va trebui să aştept mult pentru a juca, dar nu mi-a păsat pentru că am aşteptat acest moment mult timp. A fost grozav să revin pe acest teren şi să mă bucur de o sesiune de seară pe cel mai mare şi zgomotos stadion din lume.

Cred că nivelul jocului meu a descris perfect cum m-am simţit. Am jucat un tenis impecabil, mai ales în primele două seturi. Primul set a fost perfect. Am avut un răspuns pentru fiecare lovitură a adversarului şi sunt satisfăcut. Suntem la începutul turneului şi deja sunt mulţumit de nivelul meu”, a declarat Novak Djokovic, potrivit puntodebreak.com, la finalul meciului cu Alexandre Muller.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă azi, LIVE în AntenaPLAY 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru Vezi toate știrile
Citește și