Închide meniul

US Open 2023 | Novak Djokovic cere o schimbare radicală în tenis: „Ar fi grozav, atât pentru public, cât şi pentru jucători”

Alex Masgras Publicat: 31 august 2023, 18:23

Reclamă
US Open 2023 | Novak Djokovic cere o schimbare radicală în tenis: „Ar fi grozav, atât pentru public, cât şi pentru jucători

US Open 2023 | Novak Djokovic cere o schimbare radicală în tenis

Novak Djokovic, în meciul din turul 2 de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Novak Djokovic cere o schimbare radicală în tenis. După ce s-a calificat în turul al treilea de la Flushing Meadows, campionul sârb a vorbit la conferinţa de presă despre posibilitatea ca antrenorii să poată coborî pe bancă, pentru a le da mai multe indicaţii jucătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Recent, ATP le-a permis antrenorilor să dea indicaţii în timpul meciurilor, dar Novak Djokovic cere mai mult.

US Open 2023 | Novak Djokovic cere o schimbare radicală în tenis: „Ar fi grozav, atât pentru public, cât şi pentru jucători”

De trei ori campion la New York, Novak Djokovic este de părere că ar fi un lucru bun pentru public şi pentru jucători ca antrenorii să poată coborî la bancă. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, sârbul a venit cu o altă variantă: utilizarea căştilor de către antrenori şi jucători.

„E grozav că putem comunica liber și nu trebuie să ne ascundem, să ne întrebăm mereu dacă arbitrul de scaun ne vede și ne poate penaliza, așa cum era înainte. Înțeleg că pot exista detractori care își bazează argumentele pe faptul că într-un sport individual trebuie să rezolvi probleme prin tine însuți. Dar, indiferent cât de mult vorbește antrenorul tău cu tine, cheia tot la jucător rămâne.

Sincer, eu mi-aș dori mai mult decât un simplu coaching din tribune. Aș vrea ca antrenorii să coboare pe teren în unele pauze pentru a vorbi cu jucătorii. Sau să avem posibilitatea să comunicăm prin căști cu antrenorii. Ar fi grozav, atât pentru public, cât și pentru jucători”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

Reclamă

Novak Djokovic, calificare fără emoţii în turul 3 de la US Open

Novak Djokovic a obţinut calificarea în turul 3 de la US Open, după ce l-a învins pe Bernabe Zapata Miralles, locul 76 ATP, scor 6-4, 6-1, 6-1, după 2 ore şi 2 minute de joc.

Sârbul a oferit un adevărat recital pe Arthur Ashe Stadium şi se pregăteşte pentru duelul din turul al treilea contra lui Laslo Djere, conaţionalul său. În turul anterior, Djere l-a învins pe Hugo Gaston, scor 6-1, 6-2, 6-3, după o oră şi 35 de minute de joc.

Djokovic şi Djere se vor întâlni pentru a doua oară. Primul meci disputat de cei doi a avut loc în primăvara anului 2022, la Belgrad, atunci când Djokovic s-a impus la capătul unui meci extrem de echilibrat, scor 2-6, 7-6(6), 7-6(4), după 3 ore şi 24 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Câştigător la New York în 2011, 2015 şi 2018, Novak Djokovic este sigur că va reveni pe primul loc ATP după US Open.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” Vezi toate știrile
Citește și