Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea a aflat posibila adversară din semifinale! Coco Gauff, recital cu Ostapenko pe Arthur Ashe Stadium

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 5 septembrie 2023, 20:32

US Open 2023 | Sorana Cîrstea a aflat posibila adversară din semifinale! Coco Gauff, recital cu Ostapenko pe Arthur Ashe Stadium

US Open 2023 | Sorana Cîrstea a aflat posibila adversară din semifinale! Coco Gauff, recital pe Arthur Ashe Stadium

Coco Gauff s-a calificat în semifinalele US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Sorana Cîrstea a aflat posibila adversară din semifinale! Coco Gauff este prima jucătoare calificată în penultimul act de la Flushing Meadows, după o victorie categorică cu Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigătoarea sfertului de finală dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova o va înfrunta pe Coco Gauff pentru un loc în ultimul act al turneului de la New York.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea a aflat posibila adversară din semifinale! Coco Gauff, recital cu Ostapenko pe Arthur Ashe Stadium

Coco Gauff a obţinut calificarea în semifinalele US Open 2023. Numărul 6 WTA nu a avut emoţii în partida cu Jelena Ostapenko (21 WTA), pe care a învins-o cu 6-0, 6-2, după doar 70 de minute de joc. Ostapenko este jucătoarea care a eliminat-o în optimi pe Iga Swiatek, principala favorită a turneului de la Flushing Meadows şi numărul 1 mondial până la finalul turneului.

Gauff a început perfect meciul şi nu i-a dat vreo şansă campioanei din 2017 de la Roland Garros în primul set al meciului. După doar 21 de minute, Gauff şi-a adjudecat manşa inaugurală cu 6-0. În primul set, americanca de 19 ani a pierdut doar şapte puncte.

Setul secund a început la fel de prost pentru letonă, care a cedat un nou game pe propriul serviciu. Primul game câştigat de Ostapenko în acest sfert de finală a fost câştigat câteva minute mai târziu, atunci când a reuşit rebreak-ul. Cu toate acestea, Ostapenko nu a reuşit să profite, iar Gauff a făcut un nou break.

Reclamă

Jucătoarea din Florida a salvat apoi încă trei mingi de break, după care a dus scorul la 5-2. Pe propriul serviciu, Gauff a avut nevoie de trei mingi de meci pentru a obţine în premieră calificarea în semifinalele turneului de la US Open. Cel mai bun rezultat al său este sfertul de finală de anul trecut. De asemenea, Gauff mai are o finală la Roland Garros, pierdută în 2022 cu Iga Swiatek.

După această confruntare, Coco Gauff conduce cu 2-1 întâlnirile cu Jelena Ostapenko. Prima partidă a fost câştigată de Gauff, în 2019, la Linz, în timp ce Ostapenko s-a impus la începutul acestui an, în optimile de la Australian Open.

Reclamă 4 / 0/3

Coco Gauff aşteaptă acum adversara din semifinale, acolo unde va juca pentru un loc în ultimul act cu câştigătoarea dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova. Meciul este programat în deschiderea sesiunii de seară de pe Arthur Ashe Stadium şi va începe la în jurul orei 02:00.

Sorana Cîrstea, pentru a doua oară într-un sfert de finală al unui turneu de Grand Slam

Sorana Cîrstea a ajuns pentru prima oară în sferturile de finală de la US Open. Până la ediţia din acest an, românca nu trecuse niciodată de turul al treilea, fază a turneului pe care a atins-o de trei ori (2009, 2019 şi 2020).

Românca a mai bifat până acum un singur sfert de finală într-un turneu de Grand Slam, la Roland Garros 2009. La 14 ani distanţă, Sorana Cîrstea încearcă din nou să ajungă în semifinalele unui turneu major.

De asemenea, ea a scris istorie la ediţia din acest an de la Flushing Meadows. Românca de 33 de ani este cea mai în vârstă jucătoare care ajunge în în premieră în sferturile de finală de la New York.

Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova s-au întâlnit de patru ori până acum, iar toate duelurile au avut loc pe hard. Primul duel a avut loc chiar la US Open 2020, atunci când cehoaica s-a impus dramatic în meciul din turul 3, câştigând cu 9-7 tie-break-ul setului decisiv.

Următoarele trei dueluri au avut loc în acest an. Muchova a câştigat duelurile de la Dubai şi Montreal, în timp ce Sorana s-a impus la Miami, acolo unde avea să ajungă până în semifinalele turneului.

Duelul dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova va avea loc miercuri dimineaţă, de la ora 02:00, live text pe as.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și