Închide meniul

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, plină de încredere după victoria cu Rybakina! Ce a spus despre meciul din optimi cu Belinda Bencic

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 2 septembrie 2023, 10:11

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, plină de încredere după victoria cu Rybakina! Ce a spus despre meciul din optimi cu Belinda Bencic

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, plină de încredere după victoria cu Rybakina

Sorana Cîrstea, în meciul cu Elena Rybakina din turul 3 de la US Open 2023 / Profimedia

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, plină de încredere după victoria cu Rybakina! Numărul 30 WTA s-a calificat în optimile de finală de la Flushing Meadows, după o victorie superbă în faţa favoritei numărul 4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea s-a impus cu 6-3, 6-7(6), 6-4, după 2 ore şi 49 de minute de joc.

US Open 2023 | Sorana Cîrstea, plină de încredere după victoria cu Rybakina! Ce a spus despre meciul din optimi cu Belinda Bencic

Sorana Cîrstea s-a calificat pentru prima oară în optimile de finală de la US Open. Până acum, românca a mai ajuns în turul al treilea de la New York de trei ori, în 2009, 2019 şi 2020.

Victoria cu Elena Rybakina, număr 4 WTA şi campioană la Wimbledon în 2022, îi dă încredere Soranei în ceea ce priveşte restul turneului

„Un meci bun pe care l-am jucat de la început la final, la intensitate maximă. Cred că am fost peste ea în marea majoritate a meciului astăzi. Am intrat de la început destul de agresivă, am încercat să dictez jocul, chit că este o jucătoare impunătoare, care încearcă mereu să preia conducerea, am încercat să preiau eu conducerea și să se joace în modul în care îmi doream eu.

Reclamă

Cred că tot planul tactic mi-a ieșit destul de bine și, normal, mă bucur de victorie pentru că este o jucătoare bună, câștigătoare de Grand Slam, și mă bucur să fiu în turul 4 aici la US Open”, a declarat Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

Sorana Cîrstea, despre meciul cu Belinda Bencic: „Cred că am tot ce trebuie ca să pot să fac un meci bun”

Sorana Cîrstea are şansa de a egala cel mai bun rezultat al său la turneele de Grand Slam, sfertul de finală de la Roland Garros 2009. În optimile de la US Open 2023, Cîrstea o va întâlni pe Belinda Bencic, campioana olimpică de la Tokyo 2020.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea conduce întâlnirile directe cu Belinda Bencic, dar jucătoarea din Elveţia s-a impus în ultimul duel, disputat chiar la US Open, în urmă cu un an, în turul al doilea. Atunci, Bencic s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-2.

„Îmi amintesc meciul de anul trecut, am avut set și 5-3 cred, dar în general nu-mi place să mă uit foarte mult în trecut, încerc să mă concentrez pe ce e acum. Alt an, alt turneu, alt meci.

E o jucătoare pe care o știu, la fel, și ea mă știe destul de bine. Din turul 4 deja toată lumea joacă bine, dacă ai ajuns aici înseamnă că faci lucrurile destul de bine și că ești în formă.

Va fi un meci dificil, e o jucătoare de top 10 sau top 15, dar sunt pregătită. Eu cred că totul este acolo, și jocul, și mentalul, și fizicul… Cred că am tot ce trebuie ca să pot să fac un meci bun și turul următor”, a mai spus Sorana Cîrstea, pentru sursa mai sus menţionată.

Pentru calificarea în optimile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea va primi un cec de 284.000 de dolari şi 240 de puncte în clasamentul WTA.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și