Închide meniul

US Open 2023 | Stan Wawrinka, cel mai în vârstă jucător care obţine o victorie la Flushing Meadows, după 30 de ani

Viviana Moraru Publicat: 30 august 2023, 10:23

Reclamă
US Open 2023 | Stan Wawrinka, cel mai în vârstă jucător care obţine o victorie la Flushing Meadows, după 30 de ani

US Open 2023 | Stan Wawnika, cel mai în vârstă jucător care obţine o victorie la Flushing Meadows, după 30 de ani

Stan Wawrinka, în timpul unui meci la US Open/ Profimedia

US Open 2023 | Stan Wawrinka a devenit cel mai în vârstă jucător care obţine o victorie într-un meci de simplu la Flushing Meadows, după 30 de ani. Elveţianul a stabilit o bonră impresionantă, după Jimmy Connors, care a reuşit performanţa la 40 de ani, în 1992, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stan Wawrinka l-a învins pe japonezul Yoshihito Nishioka cu 7-6 (5), 6-2, 6-4, mişcându-se cu uşurinţă în ciuda problemelor la picior care l-au afectat în ultimii ani.

US Open 2023 | Stan Wawrinka, cel mai în vârstă jucător care obţine o victorie la Flushing Meadows, după 30 de ani

Fost campion la US Open, Stan Wawrinka, a declarat că încă mai are capacitatea de a juca pe cea mai mare scenă. Elveţianul a câştigat turneul de la Flushing Meadows în 2016, fiind unul dintre cele trei trofee ale sale de Grand Slam din palmares.

„Cred că joc bine. Nu încerc să fac comparaţii cu trecutul, pentru că nu este niciodată o idee bună să compari ce făceam acum câţiva ani”, a declarat Wawrinka reporterilor. „Dar sunt mulţumit de nivelul meu. Ştiu unde mă aflu în acest moment. Ştiu că pot învinge câţiva jucători foarte buni. Pot fi foarte competitiv. Mă mişc bine.

Astăzi a fost un meci grozav. Un nivel foarte ridicat, o intensitate mare. Sunt fericit că am trecut în trei seturi. Cel mai important este să continui să merg în direcţia bună. Ultimele luni au fost aproape mai bune în fiecare săptămână, cu mai multe victorii, cu mai multă încredere în ceea ce fac. Sper să pot continua să mă forţez şi să obţin câteva rezultate importante înainte de sfârşitul anului”, a declarat Stan Wawrinka, citat de news.ro.

Reclamă

Wawrinka a revenit în circuitul de tenis în martie 2022, după mai bine de un an de absenţă în urma a două operaţii la piciorul stâng. El ocupă în prezent locul 49 în clasamentul ATP.

„Nu am uitat niciodată de ce am început să joc tenis şi la ce visam când eram tânăr… să joc la US Open, să joc Grand Slam-uri, turnee mari, turnee ATP, să fiu acolo. Sunt fericit că încă pot juca la acel nivel„, spune Wawrinka.

Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP

Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP! De trei ori campion la Flushing Meadows, „Nole” nu a avut emoţii în duelul cu Alexandre Muller din Franţa, numărul 84 ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic s-a impus cu 6-0, 6-2, 6-3, după o oră şi 40 de minute de joc. Victoria din turul inaugural de la New York i-a asigurat sârbului revenirea pe primul loc în clasamentul ATP la finalul turneului.

La 36 de ani, Novak Djokovic nu dă semne că îmbătrâneşte. La doar o săptămână după maratonul cu Carlos Alcaraz din finala de la Cincinnati, Djokovic a avut un început perfect de partidă. După 24 de minute, el a închis primul set la 6-0. De altfel, primul game al francezului a venit după opt game-uri câştigate la rând de „Nole”.

Djokovic a pierdut doar cinci game-uri în primul tur de la New York şi a făcut un prim pas către titlul 24 de Grand Slam. Sârbul deţine recordul în tenisul masculin şi caută să o egaleze pe Margaret Court, singura jucătoare de tenis cu 24 de trofee majore în palmares.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și