Închide meniul

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz: „Marele favorit este Novak Djokovic”

Dan Roșu Publicat: 3 iulie 2023, 10:10

Reclamă
Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz: „Marele favorit este Novak Djokovic

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz: "Marele favorit este Novak Djokovic"

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, la All England Club / Profimedia Images

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz, numărul unu mondial, consideră că Novak Djokovic este marele favorit la câştigarea titlului în turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care va debuta luni, în special pentru că sârbul „nu face nimic rău pe iarbă”, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic, ocupantul locului secund în clasamentul ATP, a câştigat de şapte ori trofeul pe iarba de la All England Club, ultima oară anul trecut, iar un nou succes i-ar permite să egaleze recordul elveţianului Roger Federer (8 victorii).

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz: „Marele favorit este Novak Djokovic”

„Evident, pentru mine, marele favorit este Djokovic”, a declarat Alcaraz (20 de ani), care a câştigat recent primul său turneu pe iarbă, la Queen’s Club (Londra).

„El face totul foarte, foarte simplu. Se mişcă foarte bine, loveşte mingea foarte bine. E foarte greu să găseşti slăbiciuni în jocul său”, a recunoscut tânărul jucător iberic, în cursul unei conferinţa de presă.

Învins de „Nole” în semifinale la Roland Garros, unde a fost victima unor crampe „în tot corpul”, la începutul setului al treilea, Alcaraz a subliniat şi „presiunea” pe care rivalul său sârb o pune asupra adversarilor săi.

Reclamă

„Aş spune că este presiunea pe care o pune asupra tuturor. Nu doar asupra mea. Pentru mine, probabil că este cel mai greu lucru când îl înfrunt pe Novak”, a explicat spaniolul, care anul trecut s-a oprit în optimile de finală la Wimbledon.

Alcaraz a asigurat însă că nu a resimţit „o presiune prea mare” legată de faptul că este numărul unu mondial, iar succesul de la Queen’s, obţinut în urmă cu o săptămână, nu a făcut decât să-i sporească încrederea în evoluţiile sale pe iarbă.

„Cred că stilul meu de joc este întotdeauna să joc agresiv. Şi cred că este cel mai important lucru pe iarbă: fii agresiv, încearcă să ajungi la fileu, încearcă să loveşti tare. Asta încerc pe toate suprafeţele şi cred că se potriveşte foarte bine pe iarbă”, a conchis liderul clasamentului ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon

Sârbul a ajuns la 23 de titluri de Grand Slam după succesul de la Roland Garros şi l-a depăşit pe marele rival Rafael Nadal, devenind jucătorul cu cele mai multe titluri majore din istoria tenisului masculin.

Djokovic nu vrea însă să se oprească aici şi încearcă să îşi consolideze statutul de cel mai mare jucător din istorie. Cu şapte titluri în palmares pe iarba londoneză, Djokovic este dat de cei mai mulţi favoritul principal şi la ediţia din acest an, chiar dacă Alcaraz este cap de serie numărul 1.

La Wimbledon 2023, Djokovic poate atinge mai multe borne, dacă se va impune la All England Club. În cazul unui succes, sârbul va ajunge la 24 de titluri de Grand Slam şi o va egala pe Margaret Court. Mai mult, el o va depăşi pe Serena Williams şi va deveni jucătorul cu cele mai multe trofee majore din era Open.

Un nou succes la Wimbledon ar însemna şi egalarea lui Roger Federer. Cel considerat „regele ierbii” are în palmares opt titluri la Londra. „Nole” ar deveni al patrulea jucător care ajunge la cel puţin opt titluri pe iarba londoneză, după Martina Navratilova (9), Roger Federer (8) şi Helen Wills Moody (8).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și