Închide meniul

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon! Sârbul e pregătit să scrie istorie la All England Club

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 2 iulie 2023, 11:42

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon! Sârbul e pregătit să scrie istorie la All England Club

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon

Novak Djokovic, cu trofeul de la Wimbledon / Profimedia

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon! Luni va începe al treilea turneu de Grand Slam al anului, iar Djokovic a venit la Londra după ce s-a impus deja la Melbourne şi Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sârbul a ajuns la 23 de titluri de Grand Slam după succesul de la Roland Garros şi l-a depăşit pe marele rival Rafael Nadal, devenind jucătorul cu cele mai multe titluri majore din istoria tenisului masculin.

Bornele pe care Novak Djokovic le poate atinge la Wimbledon! Sârbul e pregătit să scrie istorie la All England Club

Djokovic nu vrea însă să se oprească aici şi încearcă să îşi consolideze statutul de cel mai mare jucător din istorie. Cu şapte titluri în palmares pe iarba londoneză, Djokovic este dat de cei mai mulţi favoritul principal şi la ediţia din acest an, chiar dacă Alcaraz este cap de serie numărul 1.

La Wimbledon 2023, Djokovic poate atinge mai multe borne, dacă se va impune la All England Club. În cazul unui succes, sârbul va ajunge la 24 de titluri de Grand Slam şi o va egala pe Margaret Court. Mai mult, el o va depăşi pe Serena Williams şi va deveni jucătorul cu cele mai multe trofee majore din era Open.

Un nou succes la Wimbledon ar însemna şi egalarea lui Roger Federer. Cel considerat „regele ierbii” are în palmares opt titluri la Londra. „Nole” ar deveni al patrulea jucător care ajunge la cel puţin opt titluri pe iarba londoneză, după Martina Navratilova (9), Roger Federer (8) şi Helen Wills Moody (8).

Reclamă

Novak Djokovic îi poate egala pe Bjorn Borg şi Roger Federer la Wimbledon

Al optulea titlu la Wimbledon pentru Djokovic în acest an ar fi şi al cincilea titlu consecutiv câştigat pe iarba londoneză. Până acum doar Bjorn Borg (1976-1980) şi Roger Federer (2003-2007) au mai reuşit acest lucru.

Djokovic poate deveni la finalul turneului de la Wimbledon al doilea jucător din istoria tenisului care reuşeşte să câştige primele trei turnee de Grand Slam ale anului în doi ani diferiţi. Singurul care a reuşit acest lucru a fost Rod Laver, în 1962 şi 1969, ani în care a reuşit şi Grand Slam-ul calendaristic. Novak Djokovic a mai câştigat primele trei turnee de Grand Slam ale anului în 2021, dar nu a reuşit să se impună şi la US Open, acolo unde a pierdut în ultimul act în faţa lui Daniil Medvedev.

Nu în ultimul rând, un succes la Wimbledon pentru sârb l-ar readuce pe primul loc ATP pentru a zecea oară în cariera sa. „Nole” poate redeveni lider şi dacă nu câştigă titlul. El trebuie să treacă de turul al treilea şi să aibă un rezultat mai bun decât Carlos Alcaraz, spaniolul care se află în prezent pe primul loc ATP.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic va debuta la ediţia din 2023 a turneului de la Wimbledon contra argentinianului Pedro Cachin. Campion anul trecut, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în ultimul act, Djokovic va disputa primul meci pe arena centrală de la All England Club, conform tradiţiei. Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 3-16 iulie.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și