Închide meniul

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale. Sârbul îl va întâlni pe italianul Jannick Sinner

Bogdan Stănescu Publicat: 11 iulie 2023, 22:30

Reclamă
Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale. Sârbul îl va întâlni pe italianul Jannick Sinner

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale

Novak Djokovic, după o victorie la Wimbledon / Profimedia Images

Wimbledon 2023 | Sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 2, s-a calificat, marţi, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic l-a învins în sferturile de finală pe rusul Andrey Rublev, favorit 7, scor 4-6, 6-1, 6-4, 6-3, în două ore şi 48 de minute.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic s-a calificat în semifinale

În faza următoare, sârbul îl va întâlni pe Jannick Sinner (Italia), cap de serie 8, care l-a eliminat pe rusul Roman Safiullin, scor 6-4, 3-6, 6-2, 6-2, relatează news.ro.

Pentru Djokovic a fost meciul 400 de Grand Slam, iar semifinala cu Sinner va fi a 46-a de turneu major,  ceea ce îl face pe sârb să egaleze recordul lui Roger Federer la simplu masculin. De asemenea, va fi a 12-a semifinală de Wimbledon jucată de sârb.

În optimi Novak Djokovic l-a învins în optimi pe polonezul Hubert Hurkacz, cu scorul 7-6, 7-6, 5-7, 6-4.

Reclamă

Ce spunea Novak Djokovic după meciul cu Hubert Hurkacz

Novak Djokovic l-a lăudat, turul trecut, pe Hubert Hurkacz pentru cum a evoluat în meciul cu el. Sârbul a spus că polonezul are un serviciu fantastic.

Un meci fantastic pentru Hubert, a jucat foarte bine, să îi dăm credit. Nu-mi aduc aminte când m-am simţit atât de prost la retur din cauza serviciului lui fantastic.

E foarte greu de citit serviciul lui. Suprafaţa aceasta rapidă favorizează un serviciu bun.

Reclamă 4 / 0/3

Nu a fost un meci în care m-am simţit bine, dar am avut şansa să câştig primul set în tie-break. Meciul putea să meargă şi în altă direcţie. Sunt fericit.

(n.r.: Nu ai mai pierdut de 10 ani pe acest teren. Te deranjează ceva?) Doar în sens bun. Am o conexiune specială (n.r.: cu centralul de la Wimbledon). Cu fiecare victorie mă simt mai confortabil. Sper ca această relaţie de iubire cu terenul central să continue cât mai mult.

(n.r.: despre Rublev) E un jucător diferit. Loveşte puternic, iute, stă aproape de linie, dar nu vorbim prea mult despre tenisul lui. O să ţin pentru mine. Meciurile vor fi tot mai grele. E greu de spus dacă vor fi mai grele decât ce am avut ieri şi astăzi, dar Rublev caută prima lui semifinală”, a declarat Novak Djokovic pentru eurosport.ro.

Novak Djokovic, după victoria 350 în turneele de Grand Slam: „Simt o presiune uriaşă”

Novak Djokovic a vorbit după victoria 350 în turneele de Grand Slam. Campionul sârb l-a învins pe Jordan Thompson în turul al doilea de la All England Club şi a ajuns la un număr impresionant de victorii la turneele de Grand Slam.

„De fiecare dată când intru pe teren, mai ales în turneele de Grand Slam şi pe terenurile centrale, simt o presiune uriaşă şi simt aşteptările pe care le are toată lumea de la mine. E un sentiment cu care m-am obişnuit acum.

E un lucru pe care l-am acceptat şi care m-a motivat în plus pentru a scrie istorie. Nu cred că acest lucru se va schimba, atâta timp cât voi juca. Indiferent de cursa pentru cele mai multe turnee de Grand Slam, vrea să mă concentrez asupra rezultatelor şi a călătoriei mele. Asta mă motivează cel mai mult astăzi”, a declarat Novak Djokovic, potrivit puntodebreak.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:10 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe de start 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” Vezi toate știrile
Citește și