Alizet Cornet, implicată într-un scandal uriaş în Franţa. A primit o subvenţie de 25.000 de euro din partea primăriei din Nisa. "Să vă fie ruşine!"

De Antena Sport
Publicat: 30 martie 2021, 6:43

E scandal mare în Franţa, cu Alize Cornet în centru. Primăria oraşului Nisa a acordat o subvenţie pentru 28 de sportivi locali. Jucătoarea de tenis se află printre ei, ea primind 25.000 de euro. Din tenis, ea a adunat 7.823.898 de dolari, în întreaga carieră.

Reclamă
Alizet Cornet

Profimediaimages

Consilierii din opoziţie au luat foc când au auzit de această decizie. Ei susţin că sportivii care beneficiază de acest ajutor au ajuns deja la nivelul milioanelor de euro. Opoziţia ecologistă a catalogat drept "indecentă” ajutorarea unor persoane "care îşi câştigă foarte bine existenţa”.

"Este normal ca sportivi de înalt nivel, ale căror resurse financiare le permit cu greu să trăiască din performanţele lor, să fie sprijiniţi de comunitate. Cu toate acestea, punem la îndoială faptul de a da 20 sau 30.000 de euro milionarilor. Este cam indecent în aceste zile", a subliniat un ales.

Reclamă

Alize Cornet, implicată într-un mare scandal în Franţa

Primarul oraşului, Christian Estrosi, a reacţionat şi el dur, venind cu un răspuns prompt. "Să vă fie ruşine! Îmi faceţi greaţă! Îndrăzniţi să spuneţi că sunt milionari!", a spus fostul campion al Franţei la motociclism, în anii 1970. 

Cornet a oferit şi ea o reacţie pentru lequipe.fr. "Din cauza Covid, ca în multe domenii profesionale, premiile noastre în bani la turnee au suferit un declin semnificativ în acest an, acest lucru urmând după o inactivitate de şase luni, anul trecut, tot din cauza Covid. Chiar şi într-unul dintre cele mai bine plătite sporturi din lume, vremurile sunt grele. 

Reclamă

Prin urmare, nu e nevoie să justific în niciun fel sprijinul pe care mi l-au oferit Christian Estrosi şi oraşul Nisa. Totuşi, din cauza acuzaţiilor voastre, sunt obligată să fac acest lucru. (…) Nu sunt ţinta potrivită a indignării voastre. Prin urmare, vă sfătuiesc să purtaţi bătălii care merită cu adevărat".

Alţi sportivi din Nisa vor primi o subvenţie de la 2.500 la 35.000 de euro, cea mai mare sumă fiind pentru înotătoarea Charlotte Bonnet şi pentru schiorii Matthieu Bailet şi Nastasia Noens.

Reclamă

EMISIUNI

Mihai Petre, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
18
ian.
23:11
„El s-a mulţumit cu puţin!” Nicolae Dică a dezvăluit de ce Budescu a refuzat oferta de la Sepsi: „Când eram la FCSB, el făcea naveta!”
18
ian.
22:45
Jucătorul adus la Dinamo la insistențele lui Florin Răducioiu. „Transferul i se datorează lui!” Ce rol are legenda „câinilor” la echipa din Ștefan cel Mare
18
ian.
22:31
Mihai Stoica a dezvăluit care este echipa din Liga 1 la care poate ajunge Dragoş Nedelcu: „A avut patronul nişte discuţii!”
18
ian.
22:00
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
18
ian.
21:44
Prima reacție de la FC Voluntari după ce s-a spus că l-ar fi transferat pe Constantin Budescu. „A fost o discuție!”
18
ian.
21:37
NEWS ALERTDeian Sorescu a plecat de la Dinamo! Anunţul lui Iuliu Mureşan: „Tocmai am semnat actele de transfer!”
18
ian.
21:10
Bombă! Kylian Mbappe, gata să o refuze pe Real Madrid. De ce ar fi tentat să rămână la PSG
18
ian.
20:55
Anunţul care îi dă fiori lui Novak Djokovic. Mesajul transmis de autorităţile din Spania: „Trebuie să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru de făcut! Nu e suficient să fii bun pe teren!”
18
ian.
20:13
Rapid a transferat un jucător din naţionala Estoniei. Fotbalistul a fost cucerit de fanii rapidişti: „Le-am arătat familiei și logodnicei imagini cu ei”
18
ian.
20:12
„Va trebui să treacă Stoichiță pe bancă!” Gică Popescu, val de ironii pentru șefii FRF. Ce a spus despre șansele României în Nations League
Top citite
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
1
MERCATO 2022 | Barcelona ”a spart banca” pentru Ferran Torres. Catalanii au cedat un jucător în Premier League. Cele mai tari transferuri sunt AICI
Close