Închide meniul

Billie Jean King Cup | Simona Halep, în lotul României pentru meciul cu Polonia! Sorana Cîrstea lipsește

Alexandru Ivan Publicat: 18 martie 2022, 18:35

Reclamă
Billie Jean King Cup | Simona Halep, în lotul României pentru meciul cu Polonia! Sorana Cîrstea lipsește

Simona Halep e cea mai valoroasă jucătoare a României

Hepta

Simona Halep a fost convocată în lotul României pentru meciul cu Polonia de la Billie Jean King Cup.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep, locul 26 WTA, Elena Gabriela Ruse, locul 57 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 72 WTA, şi Monica Niculescu, locul 46 WTA la dublu, fac parte din echipa României pentru întâlnirea cu Polonia din Calificările Billie Jean King Cup 2022, a anunţat, vineri, FR Tenis.

Billie Jean King Cup | Simona Halep, convocată la România – Polonia

Din echipă lipseşte Jaquelin Cristian, locul 65 WTA, accidentată. De asemenea, nici Sorana Cîrstea, locul 27 WTA, nu se află printre sportivele convocate.

Cîrstea s-a retras din echipa de FedCup de mai mult timp, dar noul căpitan nejucător Horia Tecău spera să o convingă să revină.

Meciul Polonia – România va avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, în deplasare, la Radomskie Centrum Sportu, din Radom, iar echipa câştigătoare va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 echipe din lume.

Reclamă
Reclamă 4

Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Pentru Horia Tecău, fostul mare jucător de tenis al României, meciul cu Polonia reprezintă debutul său în postura de căpitan-nejucător al echipei României.

Simona Halep, calificată în semifinale la Indian Wells

Înainte să joace pentru România, Simona Halep face furori la Indian Wells, acolo unde s-a calificat în semifinale. Românca se va duela în pentultimul act cu poloneza Iga Swiatek, cea care ar putea să-i adversară și la Billie Jean King Cup.

Reclamă

Halep şi Swiatek au mai fost adversare de trei ori: în 2019, la Roland Garros, când s-a impus românca, scor 6-1, 6-0, în 2020, tot la Roland Garros, când a câştigat poloneza, scor 6-1, 6-2, şi în 2021, la Australian Open, când Halep a fost câştigătoare, scor 3-6, 6-1, 6-4. Cele trei meciuri au fost în faza optimilor de finală.

Simona Halep a urcat 3 locuri în clasamentul WTA, după victoria cu Petra Martic din sferturile de finală de la Indian Wells. La începutul anului, ”Simo” a ieșit din top 20 WTA după 8 ani și jumătate. Totuși, campioana noastră a rămas în afara topului pentru doar câteva luni.

În clasamentul WTA LIVE, ”Simo” ocupa locul 22 înaintea meciului, iar acum ocupă locul 19, cu 2222 de puncte. Este la doar 58 de puncte de ocupanta locului 17, Cori Gauff, pe care a învins-o deja în turul trei la Indian Wells.

Câte goluri va înscrie Cristiano Ronaldo la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:10

„Vă asigur!” Edi Iordănescu, mesaj pentru suporterii României, după înfrângerea cu Belgia: „Capătul nu e aici”

12:48

Florin Niţă, asaltat de oferte după meciurile naţionalei de la EURO 2024! Marius Şumudică: „Săptămâna asta semnează”

12:44

LIVE VIDEOCursa de Formula 2 de la Barcelona e ACUM în AntenaPLAY! Victor Martins s-a impus în cursa de sprint

11:58

Publicaţia L’Equipe, impresionată de suporterii României la meciul cu Belgia: „30.000 de fani entuziaşti şi dezlănţuiţi”

11:50

VIDEOArvid Lindblad a câştigat cursa de Formula 3 de la Barcelona, LIVE în AntenaPLAY! Mari Boya s-a impus în cursa de sprint

11:47

„Nu se vede urât când numărul 10 e rezervă două meciuri la rând?” Răspuns categoric al lui Ianis Hagi, după Belgia – România

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 3 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 4 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 5 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 6 FotoAnunţul făcut de soţia lui Andriy Lunin, cu o zi înainte de România – Ucraina. Reacţie despre ultimatumul de la Real Madrid
Citește și