Închide meniul
Foto

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera

Publicat: 8 mai 2024, 17:03

Reclamă
Camila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera

Camila Giorgi, în timpul meciului cu Iga Swiatek, la Miami 2024 / Profimedia

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Italianca de 32 de ani, care a jucat ultima oară în urmă cu câteva săptămâni, la turneul de la Miami, se află pe lista jucătoarelor retrase pe site-ul celor de la ITIA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperirea a fost făcută de către jurnaliştii italieni, iar retragerea lui Giorgi din tenis este activă începând cu data de 7 mai.

Camila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera

O jucătoare căreia nu i-a plăcut niciodată să fie în lumina reflectoarelor, Camila Giorgi nu a făcut niciun anunţ oficial în legătură cu retragerea sa din tenis. Concret, italianca de 32 de ani le-a transmis celor de la ITIA că nu mai este o jucătoare activă, ceea ce înseamnă că a fost scoasă din protocolul antidoping.

Astfel, ultimul meci al fostului număr 26 WTA a fost cel din turul secund de la Miami, de pe 24 martie, cu Iga Swiatek. Poloneza s-a impus atunci cu un zdrobitor 6-1, 6-1.

Reclamă

Camila Giorgi are patru turnee câştigate în circuitul WTA, cel mai important fiind cel de la Montreal, din 2021. De asemenea, ea mai are alte şase finale în circuitul WTA.

În privinţa turneelor de Grand Slam, cel mai bun rezultat al italiencei este sfertul de finală de la Wimbledon 2018, atunci când a pierdut în faţa Serenei Williams. De asemenea, ea mai are alte trei optimi de finală (Wimbledon 2012, US Open 2013 şi Roland Garros 2022).

În sezonul 2024, Giorgi a obţinut doar trei victorii, asta dacă punem la socoteală şi victoria cu Stearns, de la Brisbane, din ultima zi a anului trecut. În momentul în care Giorgi a ajuns pe lista jucătoarelor retrase de pe site-ul ITIA, ea se afla pe locul 116 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Tatăl lui Giorgi, protagonistul mai multor momente controversate

Pe lângă rezultatele de pe terenul de tenis, Camila Giorgi s-a făcut remarcată prin mai multe momente controversate care l-au avut în prim-plan, de cele mai multe ori, şi pe tatăl ei, Sergio Giorgi, cel care o şi antrena.

Un astfel de moment a avut loc la ediţia din 2021 a turneului de la Roma, în meciul cu Sara Sorribes Tormo. Jucătoarea din Spania s-a impus cu 7-6, 6-7, 7-5, la capătul unui meci extrem de tensionat.

În setul doi, în care Giorgi a reuşit să relanseze disputa, arbitra de scaun a decis rejucarea unui punct.

Italianca a reacţionat nervos, la fel ca tatăl ei, Sergio Giorgi, care se afla în tribune, în apropiere de scaunul oficialei.

„Vă rog! Vorbesc cu ea, nu vorbiți cu mine”, a fost prima reacţia a arbitrei. Aceasta nu s-a mulţumit, iar la finalul game-ului a solicitat ajutorul forţelor de ordine.

„E posibil să stați prin preajmă? Tatăl lui Giorgi este foarte nervos. Mi-ar plăcea să vină cineva”, a fost mesajul transmis prin staţia radio.

Reclamă

Momentul a fost preluat rapid în presa internaţională. „Arbitrul îngrozit a cerut ajutor”, a scris New York Post.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20
mai
0:15
Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su”
23:59 VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion 23:55 Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO 23:52 Cum a reacţionat Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat numele noului antrenor de la Rapid! Sfatul dat imediat 23:46 Dan Şucu a confirmat că Neil Lennon va fi noul antrenor al Rapidului: „Doar asta a negociat!”. Când va fi prezentat în Giuleşti 23:32 Gigi Becali a anunţat primul transfer la FCSB: „Vine şi semnează!” Începe asaltul final pentru atacantul de Champions League 23:24 „Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0 23:16 Singurul jucător criticat de Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0: „Poate îşi găseşte undeva să plece!” 22:55 Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon 22:34 Răzvan Lucescu, prima reacţie după titlul câştigat cu PAOK: „Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit Vezi toate știrile
Citește și