Închide meniul

Câștigurile Simonei Halep, impozitate drastic de statul român. Suma enormă cu care a fost taxată numai în 2020! "E nevoie de schimbarea legislației"

Antena Sport Publicat: 22 octombrie 2020, 14:19

Câștigurile Simonei Halep, impozitate drastic de statul român. Suma enormă cu care a fost taxată numai în 2020! "E nevoie de schimbarea legislației"

AdMedia / Rob Prange via Hepta

Simona Halep a câștigat trei turnee în acest an

  • Simona Halep a câștigat trei turnee în acest an
  • Sponsorizările româncei, impozitate drastic
  • Suma care a ajuns la bugetul de stat

Nici rețeta financiară nu a fost pe măsura așteptărilor. Ca urmare a rezultatelor obținute pe teren, constănțeanca a obținut premii în valoare de aproape 2 milioane de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigurile Simonei Halep, impozitate de statul român

De două ori mai mulți bani a primit din contractele de sponsorizare. A doua jucătoare a lumii încasează, anual, peste 4 milioane de dolari. Totuși, nu mai puțin de 10% din această sumă ajunge la bugetul de stat. Prin urmare, Simona a fost nevoită să achite taxe în valoare de 400.000 de dolari.

Taxele pe care Simona le plătește sunt foarte mari! Având în vedere că statul român ajută foarte puțin mediul sportiv, consider că această taxă este una extrem de mare! Dacă în cazul societăților avem impozit pe venit în funcție de angajați, undeva între 1% și 3%, sportivul de ce trebuie să plătească 10%?

Reclamă

Dacă se consideră prejudiciată și consideră că statul român nu este îndreptățit să îi rețină această sumă, rămâne la latitudinea sportivei cum va proceda. Din punctul meu de vedere, aș merge pe o schimbare a legislației, un memoriu în sensul acesta", a declarat Deniss Adam, avocată specializată în drept sportiv, pentru Prosport.

Numai din tenis, Simona Halep a fost recompensată cu 37 de milioane de dolari. 
 

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:04 Ralf Schumacher l-a făcut praf pe Toto Wolff: „Mercedes e un dezastru în acest moment. E catastrofal!” 17:03 Suma câştigată de Cristiano Bergodi, în cele zece luni petrecute la Rapid! A încasat o avere, la al treilea mandat în Giuleşti 16:38 „Dan Şucu se va întâlni cu Marius Şumudică!” Liderul galeriei Rapidului, reacţie clară după demiterea lui Cristiano Bergodi 16:37 Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău 15:55 Victor Angelescu, anunţ despre venirea lui Marius Şumudică la Rapid 15:35 OFICIAL! Cristiano Bergodi a fost demis de la Rapid! Cine va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB 15:35 UPDATEProgramul semifinalelor Ligii Campionilor Asiei. Al Ain – Al Hilal a fost amânat. Toate meciurile sunt exclusiv în AntenaPLAY 15:29 FotoNicolae Cristescu l-a făcut praf pe Cristiano Bergodi: „E vina lui, trebuie un şoc urgent! L-am văzut nervos, transfigurat! „ 15:00 UPDATEAl Ain – Al Hilal a fost AMÂNAT din cauza condiţiilor meteo. Meciul s-ar putea disputa miercuri 14:20 EXCLUSIVJuan Bauza, aproape de transferul la FCSB! Lovitură de proporţii pregătită de Gigi Becali Vezi toate știrile
Pe același subiect
Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău
Jocurile Olimpice 2024 • 16:37
Va primi Simona Halep wild card la Jocurile Olimpice? Mesajul transmis de Horia Tecău
Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep
Tenis • 8:29
„I se umflă vena la gât când pierde!” Carlos Martinez, dezvăluiri despre Simona Halep: „Poate câştiga Roland Garros!”
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
WTA • 15 apr., 10:00
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: "A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea"
Extra • 13 apr., 22:51
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: „A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea”
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep
Tenis • 13 apr., 18:22
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep! Mesaj superb pentru „Simo”: „Abia aștept să o văd la Madrid sau Roland Garros”