Închide meniul

Ce a declarat Ashleigh Barty, despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Am vorbit cu ea”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 noiembrie 2022, 12:31

Ce a declarat Ashleigh Barty, despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep: „Am vorbit cu ea

Ashleigh Barty, prima reacţie după suspendarea primită de Simona Halep

Simona Halep şi Ashleigh Barty, în timpul unui meci/ Profimedia

Ashleigh Barty a oferit prima reacţie, în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Aceasta a declarat că a vorbit cu Simo, cele două fiind bune prietene încă de când australianca se afla în activitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ashleigh Barty s-a retras din tenis la începutul acestui an, însă este la curent cu ceea ce se confruntă Simona Halep în aceste momente. Românca a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă interzisă în rândul sportivilor, şi ca urmare a fost suspendată din tenis.

Ce a declarat Ashleigh Barty despre scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep

Ashleigh Barty crede în nevinovăţia româncei, şi mărturiseşte că Halep este una dintre „cele mai bune persoane”. Totodată, tenismena retrasă din activitate susţine că a contactat-o pe româncă în această perioadă, pentru a vedea în ce stare se află.

„Simona Halep este o prietenă incredibilă pe care o am. Este una dintre cele mai oneste persoane, dar, evident, nu pot comenta. Tot ce pot să spun este că Simona este una dintre cele mai bune persoane. Este dificil să spun altceva. Am vorbit cu ea, am vrut să văd ce mai face ca om„, a declarat Ashleigh Barty, conform presei din Australia.

Restricţiile incredibile primite de Simona Halep în perioada de suspendare

Restricţiile primite de Simona Halep în perioada de suspendare sunt incredibile. Campioana noastră poate intra doar cu bilete la competiţiile majore din tenis şi nu se poate antrena în săli publice.

Reclamă

Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat ce o aşteaptă pe româncă în următoarea perioadă.

„Dintre cele mai importante interdicții pe plan sportiv, putem reține următoarele: un sportiv nu poate participa în mod direct sau în calitate de asistent al unui alt sportiv la nici o competiție, eveniment, activitate organizate de federațiile internaționale, federații naționale sau cluburi, indiferent dacă sunt finanțate din surse private sau publice.

Sportivul suspendat nu va primi nici o acreditare de a participa la unul dintre evenimentele enumerate anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Sportivul suspendat nu va avea acces în nicio sală publică de sport, aflată sub egida organizațiilor enumerate, pentru a se antrena, nici nu poate activa ca și antrenor și nu poate primi finanțare de la nivel național sau internațional pe perioada suspendării.

Începe o nouă perioadă de suspendare, care poate suferi modificări în funcție de vinovăția sportivului, iar rezultatele vor fi descalificate și medaliile retrase, pentru competiția la care a participat pe perioada suspendării.

În legătură cu interdicțiile aplicabile, menționez că acestea operează asupra tuturor ramurilor sportive în ceea ce îl privește pe sportivul suspendat provizoriu / definitiv, nefiind posibil ca sportivul în cauză să practice / performeze în mod oficial în orice altă ramură / domeniu a sportului”, a spus Jura, pentru prosport.ro.

Recomandări
  • Ashleigh Barty, prima reacţie în cazul Simonei Halep
  • Ce a declarat fostul lider WTA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și