Închide meniul

Ce a declarat Simona Halep, înaintea procesului de la TAS! Mesaj scurt transmis de româncă

Viviana Moraru Publicat: 7 februarie 2024, 12:44

Reclamă
Ce a declarat Simona Halep, înaintea procesului de la TAS! Mesaj scurt transmis de româncă

Ce a declarat Simona Halep, înaintea procesului de la TAS

Simona Halep, la TAS/ Profimedia

Simona Halep a transmis un mesaj scurt, înaintea procesului de la TAS. Românca a apărut zâmbitoare la Tribunalul de la Lausanne, şi a avut o scurtă reacţie, în faţa jurnaliştilor prezenţi în Elveţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a început „setul decisiv” la TAS, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Românca a făcut apel la Tribunalul de la Lausanne, după ce a primit o pedeapsă de patru ani din partea celor de la ITIA.

Ce a declarat Simona Halep, înaintea procesului de la TAS

Simona Halep nu are dreptul să ofere declaraţii presei, în timpul audierilor de la TAS. Însă, românca a transmis un mesaj scurt atunci când şi-a făcut apariţia în prima zi a audierilor de la Lausanne.

„Îmi cer scuze, voi vorbi după aceea”, a transmis Simona Halep, conform euronews.ro.

Simona Halep a apărut zâmbitoare la TAS. Românca a venit la Tribunal însoţită de trei avocaţi, cât şi de fratele ei. „Simo” era îmbrăcată casual, în timp ce cei care o însoţeau aveau o ţinută sobră, fiind îmbrăcaţi în costum.

Reclamă

Audierile din prima zi au început la ora 10:30, ora României, când au avut loc pledoariile de deschidere ale părţilor. În a doua zi a procesului se vor desfăşura depoziţiile martorilor şi ale experţilor, în timp ce vineri, în a treia şi ultima zi, vor avea loc susţinerile orale.

Nu se ştie încă o dată exactă la care va fi comunicată decizia finală a Tribunalului de la Lausanne. TAS este ultima şansă a româncei de a-şi demonstra nevinovăţia, românca urmând să nu mai aibă dreptul ulterior să conteste decizia.

Simona Halep, fără şanse de a scăpa de suspendare la TAS

Simona Halep nu are şanse de a scăpa de suspendare, la TAS. Românca se află în perioada 7-9 februarie la Lausanne, acolo unde TAS îi judecă apelul.

Reclamă 4 / 0/3

Cristian Cernodolea, un avocat înregistrat la barou în Anglia şi Ţara Galilor, susţine că dubla câştigătoare de Grand Slam nu poate spera la achitare, ci doar la o micşorare a pedepsei de patru ani.

„Nu vreau să folosesc cuvinte mari sau dure, dar cred că va fi imposibil ca Halep să obțină o achitare la TAS. Dacă Simona va fi achitată, o asemenea decizie ar crea un precedent juridic foarte periculos. Valabil pentru orice altă procedură de doping / antidoping pe viitor.

Oricât de puternice vor fi dovezile din tabăra Halep, în cazul în care aceste dovezi palpabile legate de varianta contaminării vor exista, ele nu o pot achita pe Simona.

Pentru că, în acest dosar, vorbim de genul de infracțiune disciplinară în care nu prea se ține cont de modalitatea în care substanța interzisă ți-a ajuns în organism.

De aceea, cred că cel mai optimist scenariu pentru Simona la TAS ar fi să obțină o reducere a suspendării de 4 ani. Repet: având în vedere precedentul periculos pe care l-ar crea achitarea Simonei, nu cred că nicio instanță și-ar asuma o asemenea decizie”, a spus Cernodolea, citat de adevarul.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și