Închide meniul

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras din optimile turneului de la Washington

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 4 august 2022, 9:18

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras din optimile turneului de la Washington

Simona Halep

Simona Halep, după ce s-a retras de la Washington/ Profimedia

Simona Halep s-a retras din optimile turneului de la Washington, în partida cu Anna Kalinskaya. Românca era condusă cu scorul de 7-5, 2-0 în momentul în care a decis să abandoneze competiţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a revenit pe teren la turneul Citi Open, după sezonul foarte bun reuşit pe iarbă. Românca a trecut doar de un singur tur la competiţia din Washington, eliminând-o pe Cristina Bucşa în minimum de seturi, în prima rundă

Ce urmează pentru Simona Halep, după ce s-a retras de la Washington

Simona Halep va participa la două turnee importante, în perioada următoare. Primul va fi cel de la Toronto, unde se află printre favorite. Competiţia din Canada, de unde nu lipsesc primele 30 de jucătoare ale lumii, se va desfăşura în perioada 8-14 august, astfel că românca va avea câteva zile de pauză.

La Rogers Cup, Simona Halep a cucerit trofeul în două rânduri, însă când competiţia avea loc la Montreal. În 2016 şi 2018, românca se impunea după finale cu Madison Keys şi Sloane Stephens. De asemenea, în 2015, în ediţia care s-a desfăşurat la Toronto, Simo a mai jucat o finală, pierdută în faţa Belindei Bencic.

La turneul de la Toronto va lua parte şi Serena Williams, cea care a revenit pe teren cu ocazia Wimbledon 2022.

Reclamă

Ulterior, Simona Halep va participa la Cincinnati, turneu ce se desfăşoară în perioada 15-21 august. La competiţia din Statele Unite ale Americii, românca a bifat trei finale, în trecut. În 2015 era învinsă de Serena Williams, în 2017 de Garbine Muguruza, iar în 2018 nu reuşea să treacă de Kiki Bertens.

Cele două turnee care vor urma pentru Simona Halep sunt premergătoare ultimului Grand Slam al anului, US Open, care este programat în perioada 29 august – 11 septembrie.

Simona Halep s-a retras de la Washington

Simona Halep nu a mai putut continua partida cu Anna Kalinskaya, şi a luat decizia de a abandona. Românca cedase primul set, cu scorul de 7-5, după ce iniţial a fost condusă cu 4-0. Ulterior, şi în setul secund rusoaica avea avantaj de 2-0.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul lider WTA a fost puternic afectată de căldura sufocantă de la Washington. La ora partidei din optimi, în capitala Statelor Unite ale Americii se înregistrau 34 de grade Celsius, umiditatea fiind foarte accentuată.

Simona Halep a cerut intervenţia echipei mediacel în primul set, la scorul de 4-1 pentru Kalinskaya. Ulterior, şi în setul secund a apelat la medici, care i-au pus gheaţă în jurul gâtului, pentru a-i ameliora puternicul discomfort produs de căldură.

Simona Halep a dat cărţile pe faţă: „Darren Cahill m-a părăsit pe mine, să fie clar!”

Darren Cahill este omul care ajutat-o în mod decisiv pe Simona să obțină cele mai bune rezultate ale carierei. Ba mai mult, acesta a sfătuit-o pe „Simo” să meargă la academia lui Patrick Mouratoglou, care avea să devină noul ei antrenor.

„În primul rând, Cahill m-a părăsit pe mine. Nu l-am părăsit eu. Nu-l voi compara pe Cahill cu Mouratoglou. Sunt foarte diferiți. Dar pot spune că să-l întâlnesc cu Patrick este cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla. Este uimitor și mă bucur foarte mult de această perioadă.

M-a făcut să iubesc tenisul din nou și să iubesc să muncesc, ceea ce nu s-a întâmplat înainte. Tot ce e în jurul meu ține de Mouratoglou și de academia lui. Echipa este 100% a lui. Am făcut această schimbare. Am început ceva nou și deja mă bucur foarte mult. Am avut încredere în el din prima secundă.

Nu știam nimic despre el, nu ne-am întâlnit și nu am vorbit înainte. Totul e nou, dar am avut încrdere în el din prima secundă și mă simt în siguranță”, a spus Simona Halep în faţa jurnaliştilor americani, după victoria cu Cristina Bucșa de la Washington.

Reclamă
Recomandări
  • Ce urmează pentru Simona Halep în perioada următoare
  • Românca s-a retras de la Washington

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:31 Carlo Ancelotti a spus totul despre victoria uriaşă a lui Real Madrid cu FC Barcelona: „Aşa am reuşit să câştigăm” 8:59 Sorana Cîrstea a coborât în clasamentul WTA! Ascensiune impresionantă pentru Gabriela Ruse! Pe ce locuri se află Simona Halep 8:37 Xavi a dat de pământ cu La Liga după El Clasico! Antrenorul Barcelonei, un car de nervi: „E o ruşine! Nu vreau să tac” 8:28 Un jucător important de la FCSB e pe picior de plecare! Gigi Becali: „Îl las liber” 21
apr.
23:57
Imaginile care au stârnit controverse uriaşe în Real Madrid – Barcelona. Lamine Yamal şi „golul fantomă” care nu s-a validat
21
apr.
23:50
VIDEOSporting – Guimaraes 3-0 a fost exclusiv în AntenaPLAY. Gyokeres, dublă de senzaţie. Porto, victorie muncită la Casa Pia
21
apr.
23:45
Răzvan Lucescu, scandal uriaş după ce PAOK a pierdut derby-ul cu Olympiacos: „Un arbitraj jenant! A venit să ajute o echipă”
21
apr.
23:30
Real Madrid – FC Barcelona 3-2. Jude Bellingham, eroul „galacticilor” în minutul 90+1! Un nou gol uriaş înscris în El Clasico
21
apr.
23:13
EXCLUSIV„Greu de înţeles!” Decizia luată de Florinel Coman l-a bulversat pe Ciprian Marica: „Ne-am distrus valorile”
21
apr.
22:27
VIDEOAntonio Rudiger a încercat să sperie un poliţist înainte de Real Madrid – Barcelona. Reacţia virală a omului legii
Vezi toate știrile
Citește și