Închide meniul

Cine sunt traşi la răspundere, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: ” Nu există medic care să prescrie, dar antrenor da”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 19:56

Cine sunt traşi la răspundere, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată:  Nu există medic care să prescrie, dar antrenor da

Simona Halep, alături de Patrick Mourtaglou

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou/ Profimedia

Pompiliu Popescu a găsit vinovaţii, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul medic al echipei naţionale a dezvăluit că românca nu ar fi putut lua substanţa „din greşeală”, fiind nevoie ca cineva să i-o prescrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă interzisă în rândul sportivilor. Testul anti-doping a ieşit pozitiv, după ultimul turneu la care a participat românca, şi anume US Open.

Cine sunt traşi la răspundere, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată

Pompiliu Popescu a declarat că medicii nu se expun la riscul de a administra substanţa Roxadustat, fiind conştienţi de efectele adverse pe care le are. Astfel, fostul doctor al echipei naţionale i-a tras la răspundere pe antrenorii româncei, pentru testul anti-doping pozitiv al acesteia.

„Roxadustat este o substanță eritrostimulatoare. Stimulează în corp formarea de globule roșii. Se administrează în cazuri grave de anemii după dialize, chimioterapie anticancer, hipoplazii medulare etc. Sporește transportul de oxigen din sânge spre țesuturi, crește metabolismul etc. Face parte din clasa EPO, adică stimulante ale eritropoietinei. Transportă oxigenul spre creier și mușchi, dă randament maxim în efort.

Folosirea ei face ca sportivul să FURE în competiție. Nu poate fi o greșeală. Această substanță nu poate fi ingerată accidental, poate fi doar administrată. E pentru situații grave, nu poți să iei acest medicament pentru orice. Nu există medic care să prescrie de bună voie așa ceva, dar antrenori da! Se poate să fi fost o greșeală a staff-ului. Se practică în mai multe sporturi și la mai multe nivele ca antrenori să recurgă la astfel de metode pentru a crește performanțele jucătorului și a-și mări reputația lor.

Reclamă

La banii care se fac la acest nivel – nu e ca la Foresta Fălticeni -, nu se poate greși! Greșeala e exclusă! Simona poate invoca imixtiunea antrenorului, unul care a vrut să-i crească performanța prin furt. Niciun medic din lume nu ar putea prescrie un asemenea medicament unei sportive”, a declarat Pompiliu Popescu, pentru gsp.ro.

Ilie Năstase, scandalizat după ce Simona Halep a fost prinsă dopată

Ilie Năstase e scandalizat după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul mare tenismen e de părere că Simo are de suferit pentru că reprezintă România.

„Nasty” e sigur că nu s-ar fi scris despre cazul Simonei Halep dacă aceasta ar fi fost din SUA ori Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

„Trebuie să o întrebați pe Simona, eu nu știu. N-am ce să spun, ce știti dumneavoastră, atât știu și eu. Nici ea nu controlează medicamentele, are încredere în doctor. I s-a dat ceva care era interzis, fără să știe.

Ar trebui să mai facă testul o dată. Îmi pare rău că s-a întâmplat treaba asta. S-a întâmplat asta și la sportive din Rusia și din SUA, din țări mai puternice, și nu s-a publicat. Dacă se publica, circuitul feminin se termina. Ei au protejat niște treburi. Și la băieți la fel. Dacă era din SUA, vă dau garanția că nu se auzea absolut nimic”, a spus Ilie Năstase, în exclusivitate pentru as.ro.

Recomandări
  • Cine sunt traşi la răspundere, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată
  • Românca, testată pozitiv pentru Roxadustat

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și