Închide meniul

Coco Gauff – Karolina Muchova, finala Cincinnati 2023! Swiatek şi Sabalenka, eliminate în semifinale

Alex Masgras Publicat: 20 august 2023, 10:01

Reclamă
Coco Gauff – Karolina Muchova, finala Cincinnati 2023! Swiatek şi Sabalenka, eliminate în semifinale

Coco Gauff - Karolina Muchova, finala Cincinnati 2023

Iga Swiatek şi Coco Gauff, după semifinala de la Cincinnati / Profimedia

Coco Gauff – Karolina Muchova, finala Cincinnati 2023! Ultimul act din cadrul turneului feminin din Ohio propune un duel interesant, după ce Coco Gauff şi Karolina Muchova au eliminat în semifinale primele două jucătoare ale lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coco Gauff a obţinut prima victorie a carierei în faţa liderului WTA, Iga Swiatek, în timp ce Karolina Muchova a învins-o pentru a doua oară în câteva luni pe Aryna Sabalenka.

Coco Gauff – Karolina Muchova, finala Cincinnati 2023! Swiatek şi Sabalenka, eliminate în semifinale

Coco Gauff a obţinut prima victorie a carierei în faţa liderului WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 19 ani s-a impus în prima semifinală de la Cincinnati cu 7-6(2), 3-6, 6-4, după 2 ore şi 52 de minute de joc.

Înaintea meciului de la Cincinnari, Gauff şi Swiatek s-au întâlnit de şapte ori. Nu doar că poloneza s-a impus de fiecare dată, dar aceasta nu pierduse set până ieri în faţa americancei.

După un început de meci în care ambele jucătoare şi-au făcut serviciul a urmat o serie de patru break-uri consecutive. La 6-5 pentru Swiatek, poloneza a avut două mingi de set pe serviciul adversarei, dar Gauff a reuşit să trimită setul în tiebreak. Acolo, tânăra de 19 ani a început foarte bine şi s-a desitanţa rapid la 4-0. În cele din urmă, a câştigat tie-break-ul cu 7-2.

Reclamă

Setul secund a fost la discreţia numărului 1 WTA, care s-a impus cu 6-3, după două break-uri. În setul decisiv, Gauff a revenit în joc şi nu a mai cedat pe propriul serviciu. Ea a rupt echilibrul la 3-3, după care a reuşit să salveze o minge de break în game-ul imediat următor. La 5-4, pe propriul serviciu, Gauff a închis partida după patru mingi de meci, obţinând prima victorie a carierei în faţa polonezei şi calificarea în finala de la Cincinnati.

Muchova, revenire spectaculoasă în semifinala cu Sabalenka

Karolina Muchova va fi adversara lui Coco Gauff în finala de la Cincinnati. Cehoaica s-a impus în penultimul act în faţa numărului 2 mondial, Aryna Sabalenka, scor 6-7(4), 6-3, 6-2, după 2 ore şi 39 de minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Primul set al partidei a fost şi cel mai echilibrat al meciului. Sabalenka a făcut rapid break-ul, dar jucătoarea din Belarus nu a putut profita de acest avantaj. Muchova a preluat conducerea în set, după ce a obţinut două break-uri consecutive. Cu toate acestea, nu a putut închide setul atunci când a servit la 5-4, iar Sabalenka a trimis prima manşă în prelungiri.

La 6-5 pentru bielorusă, Muchova a salvat trei mingi de set şi s-a ajuns la tie-break. Acolo, cehoaica a început foarte bine, conducând cu 3-1, dar Sabalenka a revenit şi s-a impus cu 7-4.

Pierderea primului set nu a afectat-o pe Muchova. În setul secund, cele două au mers cap la cap cu propriul serviciu, atunci când Muchova a reuşit singurul break al setului şi a trimis meciul în decisiv, după ce s-a impus cu 6-3.

Setul al treilea a fost la discreţia finalistei de la Roland Garros. Muchova nu a mai greşit pe propriul serviciu şi nu a lăsat-o pe Sabalenka să se apropie de vreo minge de break. Cehoaica s-a impus cu 6-2 în decisiv şi o va întâlni duminică pe Coco Gauff în finala turneului de la Cincinnati. Aceasta a fost a doua victorie din 2023 pentru Muchova, în faţa Arynei Sabalenka, după ce a învins-o şi în semifinalele de la Roland Garros.

În ceea ce priveşte finala feminină de la Cincinnati, Coco Gauff (7 WTA) şi Karolina Muchova (17 WTA) se vor întâlni în premieră. De asemenea, cele două jucătoare se află pentru prima oară într-o finală de turneu WTA 1000.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY 15:23 Gică Hagi şi-a fixat obiectivul, înainte de Farul – Sepsi: „Cel mai important!” Cu ce probleme de lot se confruntă 14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară Vezi toate știrile
Citește și