Închide meniul

CTP, entuziasmat după calificarea Simonei Halep în sferturile de la Madrid Open: „Aici este realizarea extraordinară a lui Patrick Mouratoglou”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 mai 2022, 22:10

CTP, entuziasmat după calificarea Simonei Halep în sferturile de la Madrid Open: „Aici este realizarea extraordinară a lui Patrick Mouratoglou

CTP, încântat de Simona Halep şi Patrick Mouratoglou

Profimediaimages

Simona Halep (21 WTA) a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Madrid Open 2022 după un succes încântător cu Cori Gauff (16 WTA). CTP a felicitat-o atât pe dubla campioană din 2016 şi 2017, cât şi pe Patrick Mouratoglou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristian Tudor Popescu a analizat jocul Simonei Halep din meciul cu americanca de 18 ani şi este convins că sistemul ales de fostul lider WTA cu Patrick Mouratoglou a făcut diferenţa. „E extraordinar”, a precizat CTP, mai ales după ce a văzut ce s-a întâmplat în setul 2.

Cristian Tudor Popescu, uluit de jocul Simonei Halep din meciul cu Cori Gauff

Coco Gauff a condus cu 3-0 şi 4-1, dar „Simo” a revenit incredibil. Halep a câştigat cinci game-uri la rând şi l-a făcut pe fostul antrenor al Serenei Williams să aplaude în picioare.

Gauff avea șanse mari să câștige setul și să vă spun de ce m-am temut. E aproape un reflex inconștient în astfel de moment să revii la ce știi mai bine, să te întorci în zona ta de confort a jocului, pentru că îți spui: ‘Bă, nu merge! Mă rupe asta! Trebuie să revin!’. Sau poate nici nu gândești. Corpul, mintea, se așează în astfel de vechi poziții și atitudini din pricina scorului.

Simona nu a revenit la vechiul joc nicio secundă! Ăsta a fost lucrul cel mai important în acest meci! Deși era condusă net, deși era în pericol de a pierde setul doi a jucat în continuare cu inițiativă. Putea cu acel joc vechi să aștepte să greșească: ‘Nu o să o țină p-asta nivelul ăsta de joc o oră! O să greșească până la urmă!’.

Reclamă

Ei, bine, nu! Simona a continuat cu sistemul acesta cu care a venit de la cabine și pus la punct împreună cu Mouratoglou, este foarte clar lucrul ăsta. A continuat cu acest al doilea joc al ei, cum l-am numit, jocul agresiv, de inițiativă, în care încearcă să facă ea punctele și vrea să câștige pe mâna ei, nu a adversarei! Ăsta a fost un lucru extraordinar și de aici ați văzut că soarta îi ajută pe cei îndrăzneți„, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru fanatik.ro.

CTP, despre Patrick Mouratoglou: „M-am temut că nu va fi o chimie și Simona”

Cunoscutul ziarist este fascinat de ceea ce a reuşit antrenorul Simonei Halep într-un timp atât de scurt. CTP ştie care este marele merit al lui Mouratoglou.

Este indiscutabil faptul că Patrick Mouratoglou a reușit să o facă pe Simona să simtă acest joc și să fie convinsă că așa trebuie să joace. Nu e totul să îi spui corect ce trebuie să facă, cine să o convingi să accepte ceea ce îi spui și să devină al ei acest joc, nu al antrenorului care il cere: ‘Domne, așa zice antrenorul, așa joc!’ Nu, ea trebuie să înțeleagă că jocul ăsta nu este al antrenorului, ci al ei! Aici este realizarea extraordinară a lui Patrick Mouratoglou. Excepțională realizare că a reușit să o convingă pe Simona că jocul acesta diferit față de ce juca ea în majoritatea cazurilor, e al ei și i se potrivește.

Reclamă 4 / 0/3

Este o surpriză foarte plăcută pentru mine, pentru că m-am temut că nu va fi o chimie și Simona nu va reuși joncțiunea cu stilul lui Mouratoglou, care este foarte matematizat, foarte organizat cu computerul, știe toți parametrii jocului Simonei și ai adversarei. Dar iată că lucrul ăsta s-a produs și după părerea mea e esențial că s-a pus la punct o mașinărie care poate să meargă departe„, a mai spus CTP.

Simona Halep, prima reacţie după victoria superbă cu Cori Gauff

Simona Halep – Cori Gauff 6-4, 6-4. Campioana noastră s-a calificat în sferturile de finală de la Madrid. Aceasta este victoria cu numărul 30 la turneul spaniol pentru fostul lider WTA. Doar Petra Kvitova din Cehia are mai multe, 32.

Cred că am jucat exact ceea ce trebuia. În setul al doilea, ea a schimbat ceva, a fost mai agresivă şi nu a fost uşor să-mi adaptez jocul, dar în final am reuşit să o împing în spatele terenului şi am făcut ceea ce am vrut să fac. Am jucat de câteva ori cu ea şi am ştiut la ce să mă aştept. Am fost un pic mai puternică, azi. (n.r. – despre câştigarea turneului) E un an diferit, totul e diferit, încerc doar să mă concentrez pe fiecare meci pe care îl joc şi să cred în şansa mea. Am amintiri grozave, dar finala e foarte departe. Încerc doar să joc cel mai bun tenis al meu, în turul următor„, a declarat Halep, chiar pe teren.

Simona Halep (30 de ani) şi Ons Jabeur (27 de ani) s-au mai întâlnit de trei ori până acum, scorul meciurilor directe fiind 2-1. În 2020, la Dubai, în turul al doilea, românca a câştigat cu 1-6, 6-2, 7-6 (7). Sportiva din Constanţa avea să câştige atunci a doua oară trofeul, după ediţia din 2015.

În 2018, la Beijing, în turul I, Simona Halep a abandonat meciul cu sportiva tunisiană, după primul set, pierdut cu 1-6. Tot la Dubai, în sferturi, în acest an, jucătoarea română s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-3.

Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:08 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipele de start 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu Vezi toate știrile
Citește și