Închide meniul

Cum a ajuns Simona Halep să pice testul anti-doping. Românca, depistată pozitiv în ambele probe!

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 octombrie 2022, 17:41

Cum a ajuns Simona Halep să pice testul anti-doping. Românca, depistată pozitiv în ambele probe!

Simona Halep

Simona Halep, la Cincinnati/ Profimedia

Cum a ajuns Simona Halep să pice testul anti-doping la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea noastră a fost informată că a picat testul anti-doping pe 7 octombrie. I-au fost recoltate două probe. În primul eșantion a fost depistat roxadustat.

Cum a ajuns Simona Halep să pice testul anti-doping la US Open 2022

Simona Halep și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, ceea ce a confirmat constatarea din proba A. Cât timp este suspendata, Simona nu este eligibilă să concureze sau să participe la niciun turneu sau meci de tenis.

Simona Halep a fost testată la US Open 2022. Grand Slam-ul american s-a desfășurat în perioada 29 august – 11 septembrie. Halep a fost eliminată în primul tur de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

“Simo” a traversat o perioadă dificilă în ultimele săptămâni, după ce a divorțat de Toni Iuruc și a suferit o intervenție chirurgicală la nas.

Reclamă

Ce este roxadustat, substanța interzisă în sport cu care Simona Halep a fost testată pozitiv

Roxadustat este un medicament anti-anemie, care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala renală cronică. Se administrează pe cale orală.

Cele mai frecvente reacții adverse includ hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută), tromboză de acces vascular (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge asociate cu dializă), diaree, edem periferic (umflarea în special a gleznelor și picioarelor), hiperkaliemie (niveluri ridicate de potasiu în sânge) și greață (senzație de rău).

Roxadustat a primit prima aprobare globală în China pe 17 decembrie 2018, pentru tratamentul anemiei la pacienții dependenți de dializă. A fost aprobat în Japonia în 2019, pentru tratamentul anemiei cauzate la pacienții aflați în dializă, iar în 2020 pentru pacienții care nu fac dializă. Roxadustat a fost aprobat pentru uz medical în Uniunea Europeană în august 2021.

Reclamă 4 / 0/3

În sport, Roxadustat se află pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping, în aceeași categorie cu eritropoietinele și agenții care afectează eritropoieza.

Prima reacție a Simonei Halep după ce a fost prinsă dopată

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

 

Recomandări
  • Cum a ajuns Simona Halep să pice testul anti-dioping
  • Românca, depistată pozitiv în ambele probe

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:39 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele probabile 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:45 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar Vezi toate știrile
Citește și