Închide meniul

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Anastasia Potapova! Sportiva din Ucraina s-a retras de la WTA Monterrey și a răbufnit: ”Situația actuală necesită o poziție clară a ATP, WTA și ITF!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 28 februarie 2022, 20:51

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Anastasia Potapova! Sportiva din Ucraina s-a retras de la WTA Monterrey și a răbufnit: ”Situația actuală necesită o poziție clară a ATP, WTA și ITF!”

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Anastasia Potapova

Profimedia

Elina Svitolina refuză să joace cu rusoaica Anastasia Potapova

Elina Svitolina a boicotat turneul de la Monterrey, chiar dacă era cap de serie numărul 1. Sportiva din Ucraina refuză să joace împotriva unei adversare din Rusia și pune presiune pe conducerea WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia vine la scurt timp după ce Federația Ucraineană de Tenis a cerut excluderea rușilor și a bielorușilor din circuit.

„Cred că situația actuală necesită o poziție clară a tuturor organizațiilor: ATP, WTA și ITF. Noi, jucătorii ucraineni, le-am cerut să urmeze recomandările Comitetului Olimpic Internațional și să accepte sportivii din Rusia și Belarus doar ca sportivi neutri, fără să afișeze steagul, alte simboluri sau imnul. 

În conformitate, vreau să anunț că nu voi juca mâine la Monterrey, dar nici alt meci împotriva unei sportive din Rusia sau Belarus. Nu dau vina pe competitorii ruși. Nu ei sunt responsabili de invadarea patriei mele. 

Chiar vreau să îmi arăt recunoștința față de toți jucătorii, mai ales cei ruși și bieloruși, care au luat atitudine împotriva războiului. A fost un gest curajos! Sprijinul lor este esențial!”, a transmis Elina Svitolina pe Twitter.

Reclamă

Surorile Yastremska au intrat cu steagul Ucrainei pe teren la Lyon! Mesajul emoționant postat de Dayana

După ce au fugit de război prin Romania, surorile Yastremska au pierdut primul meci la Lyon. Cele două sportive au intrat cu steagul Ucrainei pe teren.

Dayana Yastremska și sora ei, Ivanna, au jucat la Lyon, după ce au fugit din Ucraina din cauza războiului. Cele două sportive au ajuns în România, după care au plecat în Franța.

Reclamă 4 / 0/3

La Lyon, cele două surori au pierdut meciul cu perechea formată din iberica Georgina Garcia-Perez și elvețianca Xenia Knoll, scor 2-6, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc.

Înaintea meciului, cele două surori au intrat pe teren cu steagul Ucrainei. De asemenea, ele au ieșit și pe străzile din Lyon la protest, tot înainte sa joace.

”Sunt mândră de sora mea mai mică, dar a fost greu să revin pe teren…”, a transmis Dayana Yastremska.

Citește și:

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv Vezi toate știrile
Citește și