Închide meniul

Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland! Prima victorie după opt luni pentru jucătoarea cu origini româneşti

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 ianuarie 2024, 13:08

Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland! Prima victorie după opt luni pentru jucătoarea cu origini româneşti

Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland

Emma Răducanu, la finalul meciului / Getty Images

Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse din turneul de la Auckland! Sportiva de 21 de ani, ajunsă pe locul 301 WTA, a reuşit primul succes după o pauză de opt luni şi jumătate. Campioana din 2021 de la US Open a avut grave probleme medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruse a fost învinsă de britanica cu origini româneşti, Emma Răducanu, cu 6-3, 4-6, 7-5, marţi, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari americani.

Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland

Ruse (26 ani, 128 WTA), venită din calificări, a cedat după două ore şi jumătate de joc. În decisiv, Răducanu a condus cu 5-2 şi a ratat două mingi de meci la 5-3, Ruse reuşind să egaleze, 5-5, însă britanica s-a impus cu 7-5.

Pentru Răducanu (21 ani, 301 WTA), cu tată român, acesta este primul său meci oficial în circuitul profesionist din aprilie 2023, când pierdea în primul tur la Stuttgart, anunţă agerpres.ro.

Reclamă

Ruse s-a ales cu un cec de 2.890 de dolari şi 19 puncte WTA, iar Răducanu va juca în optimile de finală contra ucrainencei Elina Svitolina, a doua favorită, care a trecut de daneza Caroline Wozniacki cu 6-4, 6-3.

Elina Svitolina a învins-o pe Caroline Wozniacki, în duelul mamelor la turneul de la Auckland

Într-o confruntare spectaculoasă în primul tur între două dintre cele mai celebre jucătoare care au revenit anul trecut, ucraineanca Elina Svitolina, cap de serie nr. 2, a învins-o pe daneza Caroline Wozniacki, scor 6-4, 6-3, în primul tur la ASB Classic din Auckland, Noua Zeelandă.

Fostul număr 3 mondial Svitolina, care se află în prezent pe locul 25 în clasament, a avut nevoie de o oră şi 44 de minute pentru a o învinge pe Wozniacki, fostul număr 1 mondial, şi pentru a-şi extinde la 5-1 dominaţia în confruntările directe din cariera lor. Toate cele cinci întâlniri anterioare ale lor au avut loc între 2016 şi 2018.

Reclamă 4 / 0/3

Două dintre cele mai titrate jucătoare din ultimii 15 ani în circuitul WTA, atât Svitolina, cât şi Wozniacki au revenit în 2023, după ce au devenit mame.

Svitolina o va înfrunta în turul doi pe învingătoarea meciului dintre Elena-Gabriela Ruse, jucătoare română venită din calificări, şi Emma Răducanu, campioana de la US Open 2021.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și