Închide meniul

Emma Răducanu, noua senzaţie a tenisului mondial. „Nu alerg după recorduri!” Salt uriaş în clasamentul WTA

Antena Sport Publicat: 9 septembrie 2021, 10:40

Emma Răducanu, noua senzaţie a tenisului mondial. „Nu alerg după recorduri! Salt uriaş în clasamentul WTA

Emma Răducanu, noua senzaţie a tenisului mondial

Profimediaimages

  • Emma Răducanu va urca pe locul 51 WTA
  • Emma e născută din tată român şi mamă chinezoaică

„Sunt atât de mulţumită că am reuşit asta! Belinda este o adversară dificilă şi este medaliată cu aur la JO, care este probabil unul dintre cele mai mari evenimente din sport. Este o jucătoare grozavă şi am ştiut că va fi un meci extrem de dificil. Mi-au trebuit câteva reglaje la început pentru a mă obişnui cu viteza mingii ei, cu cât de agresivă era.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată ce am reglat, m-am menţinut, nu am insistat mai mult. Am găsit o modalitate de a câştiga, dar a fost foarte dificil să joc împotriva cuiva aflat la un nivel atât de înalt. Să spunem că am o foame de a câştiga fiecare meci pe care îl joc, aşa că nu vreau să mă grăbesc deloc, pentru că îmi place să fac totul la timpul potrivit.

Emma Răducanu, în semifinale la US Open: „Nu alerg după recorduri”

Dacă am grijă de ce pot controla, atunci asta îmi va oferi cea mai bună şansă. Până acum, cred că a funcţionat foarte bine pentru mine să nu mă grăbesc, concentrându-mă doar pe un singur lucru la un moment dat. Este suficient pentru mine în această etapă şi nu voi schimba nimic. De fapt, nu am deloc idee despre niciunul dintre recorduri.

Reclamă

Este prima dată când am auzit astăzi că am fost prima jucătoare din calificări care a ajuns în semifinale. Nu aveam idee înainte de asta. Da, nu sunt aici să alerg după recorduri acum. Am grijă doar de ceea ce pot face în momentul respectiv şi în meciul care vine”, a declarat Răducanu, potrivit site-ului WTA.

Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, locul 150 WTA, a devenit, miercuri, prima sportivă din calificări care ajunge în semifinalele US Open, în Era Open.

Reclamă

Răducanu a învins-o în sferturile de finală pe favorita 11, sportiva elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA, scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 22 de minute. În runda următoare, Emma Răducanu o va întâlni pe jucătoarea din Grecia Maria Sakkari, locul 18 WTA şi favorită 17.

Emma Răducanu, salt de 99 de locuri în Topul WTA

Britanica este a treia jucătoare din afara topului 100 care ajunge în semifinalele US Open, după Billie Jean King (1979) şi Kim Clijsters (2009).

Sportiva cu tată român şi mamă chinezoaică şi-a asigurat prin calificarea în semifinale o ascensiune de 99 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 51.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami Vezi toate știrile
Pe același subiect
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells
WTA • 8 mart., 9:41
Emma Răducanu, victorie categorică în primul tur de la Indian Wells! Venus Williams, eliminată
Arantxa Sanchez Vicario, fosta mare jucătoare de tenis, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă
Tenis • 17 ian., 18:08
Arantxa Sanchez Vicario, fosta mare jucătoare de tenis, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă
Emma Răducanu, în turul doi la Australian Open
Australian Open • 16 ian., 14:54
Emma Răducanu, în turul doi la Australian Open! Se va duela cu tenismena chineză care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea
Emma Răducanu, pe tabloul principal de la Australian Open 2024
Tenis • 3 ian., 10:26
Emma Răducanu, pe tabloul principal de la Australian Open 2024
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland
WTA • 2 ian., 13:08
Emma Răducanu a eliminat-o pe Gabriela Ruse de la Auckland! Prima victorie după opt luni pentru jucătoarea cu origini româneşti