Închide meniul

Ianis Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep. Mesaj de susţinere dintr-un singur cuvânt, după apariţia noului scandal de dopaj

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 mai 2023, 8:40

Ianis Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep. Mesaj de susţinere dintr-un singur cuvânt, după apariţia noului scandal de dopaj

Ianis Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep

Ianis Hagi, mesaj de susţinere pentru Simona Halep / Colaj Profimediaimages

Ianis Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep, după ce românca a primit o nouă lovitură. Fostul lider WTA este implicat într-un nou scandal de dopaj, iar cariera ei este pusă din ce în ce mai mult în pericol. Fiul lui Gică Hagi a ţinut să îşi manifeste susţinerea pentru fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep riscă o nouă suspendare, după ce s-au găsit nereguli în paşaportul biologic care este folosit pentru a stabili dacă un sportiv îşi manipulează variabilele fiziologice. Anunţul a fost făcut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Ianis Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep

Ianis Hagi a reacţionat pe reţelele de socializare şi consideră că „Simo” nu merită un asemenea tratament.

Inacceptabil„, a fost mesajul postat de Ianis Hagi pe Insta Story.

Reclamă

Noua acuzaţie care o vizează pe „Simo” este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială.

Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a afirmat Nicole Sapstead, directorul anti-doping, potrivit site-ului oficial ITIA.

Reclamă 4 / 0/3

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se mai arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Simona Halep, reacţie dură: „Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri!”

Simona Halep a avut o primă reacţie după anunţul făcut de ITIA şi acuză o hărţuire şi că ultimele luni au reprezentat un „adevărat coşmar”.

Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Halep: „Am încredere deplină în justiție”

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Reclamă

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!„, a fost mesajul postat de Simona Halep.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! Vezi toate știrile
Citește și