Închide meniul

Iga Swiatek – Karolina Pliskova 6-0, 6-0! Jucătoarea de 19 ani este noua campioană de la Roma. Şi-a „demolat” adversara şi a obţinut o performanţă cu care se lăuda Simona Halep!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 mai 2021, 17:35

Iga Swiatek – Karolina Pliskova 6-0, 6-0! Jucătoarea de 19 ani este noua campioană de la Roma. Şi-a „demolat adversara şi a obţinut o performanţă cu care se lăuda Simona Halep!

Profimediaimages

Iga Swiatek a învins-o categoric pe Karolina Pliskova

Swiatek a avut nevoie de numai 46 de minute pentru a-i aplica o adevărată instrucţie Karolinei Pliskova (9 WTA). Primul set i-a revenit după numai 19 minute. De altfel, tânăra de 19 ani a pierdut numai 13 puncte în tot meciul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iga Swiatek – Karolina Pliskova 6-0, 6-0

A fost pentru prima dată când finala de la Roma se decide în acest fel! Din 1930 şi până în prezent niciodată nu a mai reuşit vreo jucătoare să se impună fără game pierdut. De altfel, Simona Halep a fost ultima sportivă care a câştigat cu 6-0, 6-0 o finală. Se întâmpla în 2016, la Bucureşti, în confruntarea cu Anastasija Sevastova, anunţă wtatennis.com.

Sunt foarte, foarte fericită că am câştigat acest turneu din Roma. A fost o săptămână dificilă, încă de la început, dar sunt încânttă că am reuşit. Am fost foarte concentrată astăzi şi sunt mândră de ceea ce am obţinut„, a declarat Iga Swiatek după victoria cu Karolina Pliskova, scor 6-0, 6-0.

Reclamă

Iga Swiatek şi-a asigurat un cec de 178.630 de euro şi 900 de puncte WTA. Va face un salt important în clasamentul general şi va urca pe locul 9 WTA. De luni va fi, în premieră, în TOP 10!

Simona Halep rămâne numărul 3 WTA

Iga Swiatek a eliminat-o în sferturile de finală pe Elina Svitolina şi a ajutat-o pe Simona Halep să rămână pe locul 3 WTA.

Dacă se impunea la Roma, Elina Svitolina o depăşea pe SImona Halep în clasament. Iga Swiatek s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a abandonat meciul disputat, miercuri, cu germana Angelique Kerber, locul 26 WTA, din turul al doilea al turneului WTA 1000 de la Roma, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă. Halep este deţinătoarea trofeului la Roma şi fusese direct acceptată în această fază a competiţiei.

Investigaţiile au arătat că am o ruptură la nivelul gambei stângi. Voi efectua un RMN mâine pentru a înţelege mai bine despre ce accidentare este vorba, dar, pentru moment, nu suntem siguri de perioada de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să închei în acest fel turneul de la Roma, dar voi face tot ce pot să mă recuperez şi să revin cât mai rapid posibil. Vă mulţumesc pentru susţinere şi vă voi ţine la curent cu recuperarea”, a spus Halep.

Recomandări
  • Iga Swiatek – Karolina Pliskova 6-0, 6-0
  • Din 1930 nu se întâmplase niciodată aşa ceva la Roma

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6:18 LIVE VIDEOA început cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei din Formula 1™, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și