Închide meniul

Ilie Năstase, convins că Sorana Cîrstea poate câştiga Miami Open: „Vreau să vorbesc cu ea şi pentru echipa naţională!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 martie 2023, 23:43

Reclamă
Ilie Năstase, convins că Sorana Cîrstea poate câştiga Miami Open: „Vreau să vorbesc cu ea şi pentru echipa naţională!

Ilie Năstase, convins că Sorana Cîrstea poate câştiga Miami Open

Ilie Năstase, prima reacţie după calificarea Soranei Cîrstea în semifinalele Miami Open / Colaj Profimediaimages

Ilie Năstase este convins că Sorana Cîrstea poate câştiga Miami Open. Fostul lider ATP a avut o primă reacţie după victoria senzaţională obţinută de jucătoarea din România cu Aryna Sabalenka. „Sori” a câştigat cu 6-4, 6-4 şi s-a calificat în semifinalele turneului cu premii totale de 8.800.000 de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Sorana Cîrstea a fost cel mai important succes al carierei. A răpus-o pe a doua jucătoare a lumii şi este la doi paşi de trofeu. Năstase îşi doreşte să discute cu Sorana pentru a o convinge să revină în echipa României de Billie Jean King Cup.

Ilie Năstase, convins că Sorana Cîrstea poate câştiga Miami Open

Este o victorie senzațională pentru tot tenisul românesc! Sorana ne-a făcut mândri și vreau să vorbesc cu ea și pentru echipa noastră națională. E nevoie de Sorana și la lot. Sunt sigur că și Horia a văzut acest meci, iar noi avem nevoie de Sorana să joace din nou pentru România. Să vedem cu cine joaca acum în semifinale, dar eu cred că Sorana e capabila să câștige acest turneu. E în formă mare de tot.

Nu e chiar atât de ușor să bați numărul 2 mondial, dar Sorana și-a surprins adversara printr-un joc consistent și nimeni nu îi poate lua din merite pentru această victorie fantastică”, a declarat Ilie Năstase pentru prosport.ro.

„Sori” a dominat meciul jucat împotriva campioanei de la Australian Open. A început perfect, cu break, şi şi-a adjudecat primul set cu 6-4. Cîrstea a avut 2-0 şi în startul actului secund. Chiar dacă a avut emoţii după ce Sabalenka a trecut la conducere, a reuşit să revină şi să se impună cu 6-4 şi în cel de-al doilea set.

Reclamă

În semifinalele de la Miami Open, Sorana se va duela cu câştigătoarea meciului dintre Ekaterina Alexandrova (18 WTA) şi Petra Kvitova (12 WTA).

Câţi bani va câştiga Sorana Cîrstea după calificarea în semifinale la Miami Open

Înaintea meciului din sferturile turneului de la Miami, Soranei Cîrstea îşi asigurase nu mai puțin de 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA. După ce a reuşit surprisa şi cu Sabalenka, reprezentanta noastră a dat un adevărat „tun” financiar.

Pentru accederea în semifinalele competiţiei din Florida, Cîrstea va primi 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA. Campioana va încasa 1.262.220 de euro! Sorana va face un salt important şi în circuitul mondial. Românca urcă până pe locul 41 WTA. În momentul de faţă este pe locul 74 mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Până să ajungă la Miami Open, Sorana Cîrstea câştigase 7.778.860 de dolari în întreaga carieră.

Cîrstea urcă 33 de locuri în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea urcă 33 de locuri în clasamentul WTA, după ce s-a calificat în semifinale, la Miami. Sportiva noastră a avut o nouă prestație extraordinară și a reușit să treacă de numărul 2 mondial.

Grație acestei performanțe, Sorana Cîrstea va urca 33 de poziții în clasamentul WTA. Aflată pe locul 74 înainte de startul turneului, „Sori” va urca cel puțin până pe locul 41.

În plus, în eventualitatea în care va reuși să câștige titlul la Miami, Sorana Cîrstea va fi clasată în primele 25 de locuri, în funcție de celelalte rezultate de la turneul din Florida. Ar depăşi-o astfel pe Simona Halep!

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vezi toate știrile
Citește și