Închide meniul

„Ingrediente chinezeşti!” Detalii uluitoare despre suplimentul contaminat consumat de Simona Halep! Anunţul americanilor

Viviana Moraru Publicat: 20 februarie 2024, 20:04

Reclamă
„Ingrediente chinezeşti! Detalii uluitoare despre suplimentul contaminat consumat de Simona Halep! Anunţul americanilor

Detalii uluitoare despre suplimentul contaminat consumat de Simona Halep! Anunţul americanilor

Simona Halep, la Roland Garros/ Profimedia

Au ieşit la iveală detalii uluitoare despre suplimentul contaminat consumat de Simona Halep. Americanii au dezvăluit că suplimentul conţinea de fapt „ingrediente chinezeşti necunoscute”, iar românca a dat în judecată firma care l-a produs.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep aşteaptă decizia de la TAS, după ce a fost audiată timp de trei zile la Lausanne. Românca a primi iniţial o suspendare de patru ani şi speră ca judecătorii din Elveţia să i-o reducă.

Detalii uluitoare despre suplimentul contaminat consumat de Simona Halep! Anunţul americanilor

Simona Halep a dat în judecată firma care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat. Românca cere despăgubiri în valoare de nu mai puţin de zece milioane de euro.

Fostul lider mondial a consumat o pudră de colagen, la recomandarea staff-ului lui Patrick Mouratoglou. Suplimentul însă s-a dovedit a fi contaminat cu Roxadustat, fapt care a dus la suspendarea de patru ani a româncei.

Americanii au dezvăluit ce conţinea, de fapt, suplimentul consumat de Simona Halep. Producătorii ar fi trebuit să folosească ingrediente din Oceanul Pacific, însă aceştia ar fi folosit ingrediente din China, de origine necunoscută. De asemenea, pe prospectul suplimentului nu era specificat faptul că acesta conţinea şi substanţa interzisă numită Roxadustat, cu care a fost depistată românca, după US Open.

Reclamă

„În descrierea produsului se spune că acesta conține doar patru ingrediente extrase din nuci de cocos de calitate premium, dar avocații Simonei Halep consideră că problema o reprezintă formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific. Această formulă este folosită pentru a se asigura reconstrucția rapidă a colagenului din organism. În dosarul depus la New York, este specificat că Schinoussa susține toate aceste lucruri, când, de fapt, Keto MCT pare să conțină ingrediente chinezești de origine necunoscută și contaminate cu Roxadustat”, au notat americanii de la tennisupdate.com.

Greşeala uriaşă făcută de Simona Halep, înainte de TAS

Greşeala uriaşă făcută de Simona Halep, înainte de TAS a fost dezvăluită de Adrian Cruciat. Fostul antrenor al Simonei Halep, care le-a mai pregătit pe Sorana Cîrstea şi Irina Begu, a vorbit despre gafa făcută de Simona, înainte de procesul de la Lausanne.

Cruciat, cel care a colaborat cu academia Mouratoglou, susţine că aceste suplimente nu ajung în meniul jucătorilor fără să fie verificate de medici. Simo a fost suspendată 4 ani de ITIA şi speră să îi fi convins pe avocaţii de la TAS.

Reclamă 4 / 0/3

„Să știi că nu îți dă nimeni un supliment, medicament, indiferent unde te antrenezi, așa – <uite, ia chestia asta>. Te duci la un doctor, faci niște analize, îți recomandă.

Da, cam așa e. Eu știu că jucătorii de top își verifică suplimentele. Acum nu știu de ce nu s-a întâmplat asta (n.r. – și în cazul Simonei).

Există site-uri unde sunt publicate toate loturile de suplimente care au fost testate. Ca să nu fie contaminate. Fiecare flacon are un cod de bare, iar așa afli dacă toate sunt făcute în aceleași condiții. Același recipient, lot, substanțe…

Deci sunt site-uri unde poți verifica toate astea, iar eu știu că Teo (n.r. – Cercel) este foarte obsedat de chestia asta, în sensul bun. Orice supliment, oricât de bun, scump, de la o firmă de încredere, indiferent de cine l-a recomandat, dacă nu era verificat oficial, nu era folosit. Sorana nu-l lua”, a spus Adrian Cruciat, citat de iamsport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și