Închide meniul

Ion Ţiriac a primit o replică tăioasă, după ce a acuzat că proba Simonei Halep a fost „maltratată”: „Trebuie să aibă şi dovezi”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 25 februarie 2024, 11:35

Ion Ţiriac a primit o replică tăioasă, după ce a acuzat că proba Simonei Halep a fost „maltratată: „Trebuie să aibă şi dovezi

Ion Ţiriac a primit o replică tăioasă, după ce a acuzat că proba Simonei Halep a fost "maltratată": "Trebuie să aibă şi dovezi"

Ion Ţiriac, la finala dintre Simona Halep şi Serena Williams de la Wimbledon 2019 / Profimedia

Ion Ţiriac a primit o replică tăioasă, după ce a acuzat că proba Simonei Halep a fost „maltratată”. Fostul tenismen a lansat acuzaţii fără precedent după ce românca a fost audiată la TAS.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţiriac susţine că proba dublei câştigătoare de Grand Slam la care s-au găsit nereguli ar fi fost „maltratată” chiar în România.

Ion Ţiriac a primit o replică tăioasă, după ce a acuzat că proba Simonei Halep a fost „maltratată”

Cristina Stan, şefa laborarorului din România care este acreditat de WADA şi care a analizat proba de sânge a fostului număr 1 WTA, i-a dat replica lui Ion Ţiriac şi a explicat procedura în astfel de cazuri:

„Domnul Țiriac trebuie să susțină toate afirmațiile pe care le face. Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta. Ce pot să vă spun e următorul lucru: cerințele WADA sunt foarte drastice, iar prin acreditarea primită se dovedește competența laboratorului de a emite rezultate valide.

Se evaluează tot, de la recepție la aparatură, la condiții, tot. Probele se păstrează în incinte frigorifice, acolo unde temperatura este monitorizată 24 de ore din 24, deci totul e supravegheat. Proba e însoțită de termometru, de data loger, de la momentul recoltării și până e pusă pe omogenizator.

Reclamă

(…) La noi totul e procedural, înregistrat, există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor. Laboratorul își ia toate măsurile pentru a diminua riscurile unei erori. Pentru că un risc nu-l poți aduce la zero oricât ai vrea. Totul e înregistrat, oricum”, a declarat Cristina Stan, potrivit iamsport.ro.

Ion Ţiriac, reacţie vehementă după audierea Simonei Halep la TAS

Ion Ţiriac a avut o reacţie vehementă după audierea Simonei Halep la TAS. Halep a fost audiată timp de 3 zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul de dopaj în care a fost suspendată 4 ani.

Ion Ţiriac spune că proba de sânge care i-a fost recoltată a fost „maltratată” în România şi nu ar trebui să fie admisă în niciun tribunal din lume şi speră ca cei de la TAS să ia o decizie favorabilă campioanei noastre. Mai mult, Ţiriac nu vrea să se repete istoria ca în cazul Andreei Răducan.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu știu mai mult decât voi despre Simona Halep. Cred că n-are voie să vorbească sau a fost sfătuită să nu spună nimic la acest moment. Acum știm că proba de sânge a fost ‘maltratată’ în România, luată la 5 dimineaţa, să fie la minus 5 grade și poate altceva. N-ar trebui admisă niciunde! Să sperăm că TAS-ul va face o treabă (n.r. judecată) mai bună ca la Sidney. Să sperăm că acum le vine mintea la cap.

Să sperăm că va fi mai bine decât a fost atunci cu Andreea (n.r. Răducan)”, a spus Ion Ţiriac la Gala Sportului Românesc, de la Ateneul Român.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și