Închide meniul

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj. Vestea face înconjurului lumii

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 17:20

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj. Vestea face înconjurului lumii

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis

Simona Halep, în timpul turneului de la US Open/ Profimedia

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost supendată povizoriu din tenis pentru dopaj nu a întârziat să apară. Publicaţii cu renume din întreaga lume au comentat ştirea uluitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat. Substanţa este interzisă în rândul sportivilor de performanţă, şi astfel românca este suspendată provozoriu din tenis. Testul anti-doping picat de fostul lider mondial a avut loc la US Open, la începutul lunii septembrie.

Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată provozoriu din tenis pentru dopaj

Sky Sports a avut o intervenţie în direct, la aflarea veştii că Simona Halep este suspendată. Jurnaliştii britanici şi-au întrerupt programul pentru a informa publicul cu privire la vestea care a cutremurat lumea sportului mondial. Aceştia anunţă că românca este prima jucătoare de top din tenis care pică un test anti-doping, de la „cazul” rusoaicei Maria Sharapova, din urmă cu şase ani.

Totodată, alte publicaţii cu renume din Europa au fost şocate la aflarea veştii că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă.

Reclamă

„Simona Halep, campioana de la Wimbledon din 2019, pică un test anti-doping şi este depistată cu Roxadustat în sânge. Fostul lider mondial susţine că se simte ‘trădată’ şi va lupta ‘până la capăt’ să-şi cureţe numele”, notează cei de la dailymail.co.uk.

„Simona Halep, pozitivă la testul de dopaj”, este titlul de pe Marca, iar cei de la Gazzetta dello Sport titrează că românca „a luat substanţe interzise la US Open”, fiind un „şoc pentru lumea tenisului”.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj!

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Lumea tenisului e în stare de șoc.

Potrivit lui Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022.

Substanța cu care a fost depistată Simona Halep este roxadustat, un medicament anti-anemie.

Prima reacție a Simonei Halep

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Reclamă
Recomandări
  • Reacţia presei internaţionale, după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis
  • Lumea sportului este în şoc

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în sprintul din China 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
Vezi toate știrile
Citește și