Închide meniul

Şefa Agenţiei Antidoping din România nu a fost surprinsă că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Am fost obligaţi să păstrăm confidenţialitate”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 21 octombrie 2022, 18:39

Şefa Agenţiei Antidoping din România nu a fost surprinsă că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Am fost obligaţi să păstrăm confidenţialitate

Şefa Agenţiei Antidoping nu a fost suprinsă că Simona Halep a fost prinsă dopată

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

Şefa Agenţiei Antidoping din România nu a fost surprinsă că Simona Halep a fost prinsă dopată, fiind la curent cu ceea ce se întâmplă încă de săptămâna trecută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost suspdendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv cu substanţa Roxadustat. Românca a picat un test anti-doping la ultimul turneu la care a evoluat, şi anume Grand Slam-ul de la US Open.

Şefa Agenţiei Antidoping din România nu a fost susprinsă că Simona Halep a fost prinsă dopată

Gabriela Andreiaşu a oferit ultimele detalii despre substanţa cu care a fost prinsă dopată Simona Halep. Şefa Agenţiei Antidoping a declarat că era la curent cu rezultatele testelor româncei, însă a fost obligată să păstreze confidenţialitatea, până la publicarea veştii chiar de către fostul lider WTA.

„Noi am notificați oficial de săptămâna trecută, am știut, dar am fost obligați să păstrăm confidențialitatea informației până în momentul în care Federația comunică oficial.

Roxadustat este un medicament folosit în cazurile de anemie și stimulează glandele suprarenale să secrete mai mult EPO care duce la o creștere a producției de celule roșii, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui. Practic corpul se poate reface mai repede după efort intens”, a declarat Gabriela Andreiaşu, şefa ANAD, pentru libertatea.ro.

Reclamă

Prima reacție a Simonei Halep după ce a fost prinsă dopată

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Lumea tenisului e în stare de șoc. “Simo” a traversat o perioadă dificilă în ultimele săptămâni, după ce a divorțat de Toni Iuruc și a suferit o intervenție chirurgicală la nas.

Potrivit lui Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022.

Simona Halep a oferit imediat o reacţoe, după ce întreaga lume a publicat vestea că românca a fost prinsă dopată.

Reclamă 4 / 0/3

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român Vezi toate știrile
Citește și