Închide meniul

Şefa ITIA, mesaj tranşant după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani: „Rămânem cât mai transparenţi posibil!”

Viviana Moraru Publicat: 12 septembrie 2023, 19:30

Reclamă
Şefa ITIA, mesaj tranşant după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani: „Rămânem cât mai transparenţi posibil!

Şefa ITIA, mesaj tranşant după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Şefa ITIA a transmis un mesaj tranşant, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani. Karen Moorhouse a declarat că procesul româncei a fost unul riguros şi complex, şi salută decizia luată de tribunalul care a audiat-o pe aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a primit suspendarea maximă, de patru ani, după ce a fost depistată cu Roxadustat la testele anti-doping efectuate la US Open, anul trecut. Românca a fost audiată la Londra la finalul lunii iunie, şi şi-a aflat decizia după aproape trei luni de aşteptare.

Şefa ITIA, mesaj tranşant după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani

Şefa ITIA a reacţionat imediat după decizia luată în cazul Simonei Halep. Aceasta a declarat că s-a urmat procedura obişnuită în cazul româncei. Karen Moorhouse a dezvăluit că se va păstra o transparenţă în acest proces, iar decizia definitivă va fi publicată în următoarea perioadă.

„După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, au fost substanțiale.

ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă.

Reclamă

În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a declarat şefa ITIA, conform The Guardian.

Prima reacţie a Simonei Halep, după ce a fost suspendată patru ani în scandalul de dopaj

A apărut prima reacţie a Simonei Halep, după ce a fost suspendată patru ani în scandalul de dopaj. La un an distanţă din momentul în care a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, fostul lider WTA a aflat că a primit o suspendare de patru ani.

„Astăzi, un tribunal care se află sub programul anti-doping a anunţat o tentativă de decizie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea, şi din păcate lupta continuă. Mi-am dedicat viaţa tenisului. Am acceptat regulile care guvernează sportul nostru şi nu am luat în mod conştient sau intenţionat nicio substanţă interzisă. Refuz să le accept decizia de patru ani de suspendare.

Reclamă 4 / 0/3

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic. Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură ABP. Deşi sunt recunoscătoare să am în sfâşrit un deznodământ în faţa unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate şi cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă nu există substanțe interzise – toate au fost curate, până la 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere și a fizioterapeutului, mi-am ajustat suplimentele nutritive (…)”„, a transmis Simona Halep, pe Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și