Închide meniul

Serena Williams, mesaj sfâșietor după dispariția lui Shuai Peng. „Sunt devastată şi şocată!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 noiembrie 2021, 12:12

Serena Williams, mesaj sfâșietor după dispariția lui Shuai Peng. „Sunt devastată şi şocată!

Serena Williams, devastată după dispariția lui Shuai Peng

Profimedia

„Sunt devastată şi şocată să aud aceste informaţii despre colega mea Peng Shuai”, a scris Serena Williams într-un mesaj pe contul său de Twitter. „Sper că este în siguranţă şi va fi găsită cât mai curând posibil. Acest lucru trebuie investigat şi nu trebuie să rămânem tăcuţi. Transmit toată dragostea, ei şi familiei sale, în aceste momente extrem de dificile”, a subliniat Serena Williams.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Shuai Peng a dispărut

La două săptămâni după ce jucătoarea de tenis Shuai Peng (35 de ani) a vorbit despre faptul că ar fi fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli (75 de ani) sportiva pare să fi dispărut. Ea a transmis un mesaj miercuri, în care spune că este în siguranţă, însă oficialii din tenis nu cred că i-ar aparţine, informează news.ro.

La 2 noiembrie, Peng a publicat un mesaj lung pe reţeaua de socializare Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter, în care îl acuză pe fostul vicepremier Zhang. Gaoli, 75 de ani, că a violat-o, înainte de a o face amantă. Este pentru prima dată când un politician chinez de rang înalt face obiectul unor asemenea acuzaţii publice.

Mărturia jucătoarei a fost ştearsă de cenzură la mai puţin de o jumătate de oră de la publicare. Dar nu numai căutările despre Zhang Gaoli sau Peng Shuai au eşuat, dar şi silabele din numele lor au fost respinse. Cuvântul „tenis” a fost indisponibil mai multe ore după postarea problematică. Chiar şi grupurile private de ştiri au fost vizate, iar conturile care distribuiau capturi de ecran ale mărturiei lui Peng Shuai au fost suspendate.

Reclamă

WTA ameninţă cu retragerea competițiilor din China

Şeful WTA, care gestionează circuitul profesionist de tenis feminin, nu exclude retragerea competiţiilor din China, dacă Beijingul nu face lumină asupra dispariţiei campioanei Shuai Peng.

Într-un interviu acordat joi pentru CNN, şeful WTA, Steve Simon, a ameninţat că va retrage competiţiile de tenis feminin din China dacă ţara nu clarifică problema. „Suntem complet pregătiţi să ne retragem (din China) şi să ne confruntăm cu toate complicaţiile care decurg din această decizie”, a spus şeful tenisului feminin. „Pentru că acuzaţiile de viol sunt mai importante decât afacerile”, a declarat Simon pentru televiziunea americană.

Întrebaţi de mai multe ori, purtătorii de cuvânt ai Ministerului chinez de Externe au spus că nu cunosc acest caz, refuzând să comenteze, argumentul fiind că nu este o problemă diplomatică.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Serena Williams, mesaj sfâșietor după dispariția lui Shuai Peng
  • Ce a spus multipla campioană de Grand Slam

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray Vezi toate știrile
Citește și