Închide meniul

Simona Halep a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei! Românca se apropie de adevăr în scandalul de dopaj

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 ianuarie 2023, 11:01

Simona Halep a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei! Românca se apropie de adevăr în scandalul de dopaj

Simona Halep a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei

Simona Halep, în timpul unui partide/ Profimedia

Simona Halep a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei. Fostul lider WTA este tot mai aproape de a-şi dovedi nevinovăţia, în scandalul de dopaj în care este implicată din luna octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este suspendată pentru dopaj, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Se pare că românca, cu ajutorul avocaţilor pe care i-a angajat, a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei, la testele efectuate la US Open.

Simona Halep a aflat cum a ajuns substanţa interzisă în corpul ei

Simona Halep poate scăpa de suspendarea pentru dopaj. Prosport.ro anunţă faptul că românca a aflat alimentul contaminat pe care l-a ingerat, precum şi numărul de lot din care face parte, dar şi certificatul de analiză.

În acest context, fostul lider WTA îşi poate pregăti o apărare solidă la tribunalul sportiv Sport Resolutions, unde va fi audiat cazul său. Aceeaşi sursă citată mai sus anunţă faptul că o persoană autorizată, anume un medic cu peste 40 de ani de experienţă în domeniu, i-ar fi prescris suplimentul contaminat româncei.

Suplimentul care i-a fost administrat lui Halep ar fi trebui să-i îmbunătăţească performanţele sportive, iar românca s-a bazat pe faptul că doctorul ar fi trebuit să aibă la cunoştinţă ce conţine produsul. Mai mult decât atât, eticheta produsului atestă faptul că acesta nu reprezintă un risc pentru sănătate.

Reclamă

Simona Halep poate scăpa de suspendarea pentru dopaj

Simona Halep luptă pentru a-şi dovedi nevinovăţia la Sport Resolutions, un tribunal sportiv din Marea Britanie. Gabriela Andreiaşu, preşedinta ANAD, susţine că s-a stabilit deja un termen pentru audierea româncei, şi în urma deciziei luate, fostul lider WTA poate scăpa de suspendare dacă va prezenta probele necesare.

„Am citit că s-a stabilit un anumit termen pentru audiere în regim de urgență. Noi nu avem cunoștință de acest termen, dacă avocații au spus, probabil că așa este. Pot să confirm că procedural, după impunerea unei suspendări provizorii, se organizează în cel mai scurt timp posibil o audiere în regim de urgență.

În cadrul acestei audieri, sportivul poate să aducă probe și dacă demonstrează că un produs pe care l-a folosit și ne referim la suplimente, dacă a fost contaminat cu o substanță interzisă, atunci sancțiunea se poate ridica. Se poate, deci nu e obligatoriu, trebuie demonstrat acest lucru.

Reclamă 4 / 0/3

Această suspendare provizorie se poate impune în două moduri. Fie prin prima notificare care se comunică sportivului sau notificare de punere sub acuzare, sau printr-o decizie separată. În cazul Simonei Halep s-a impus prin notificarea care i-a fost comunicată. Se organizează imediat o audiere, în regim de urgență, asta e terminologia din Codul Mondial Antidoping tocmai pentru a-i da posibilitatea sportivului să se apere.

În cazul în care ar fi folosit ceva contaminat fără știrea lui, nu era etichetat, nu ar fi bănuit, era de exemplu un sinonim al unei substanțe de pe lista interzisă și chiar dacă ar fi făcut tot posibilul să caute ingredientele, le verifica pe fiecare și acel sinonim al substanței nu apărea în lista interzisă, atunci sportivul nu avea acea vină totală și se poate ridica perioada de suspendare provizorie”, a declarat Gabriela Adreiaşu, conform sptfm.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și