Închide meniul

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Anunţul oficial făcut de WTA. Ce s-a întâmplat cu românca, pentru prima dată din luna august

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 februarie 2023, 11:24

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Anunţul oficial făcut de WTA. Ce s-a întâmplat cu românca, pentru prima dată din luna august

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Anunţul oficial făcut de WTA

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

  • Simona Halep a ajuns în afara TOP 15 WTA
  • Cum arată noul clasament mondial

Simona Halep a primit o nouă lovitură în aşteptarea unei decizii finale în scandalul de dopaj. Campioana nostră este afectată de faptul că nu mai poate participa în nicio competiţie, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, în luna octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Simo” a ieşit din TOP 15 WTA, iar anunţul oficial a fost făcut de WTA. Şefii tenisului mondial au venit cu noul clasament, iar românca a ajuns pe locul 16. Este pentru prima dată, după mai bine de jumătate de an, când i se întâmplă aşa ceva.

Simona Halep a primit o nouă lovitură. Cum arată noul clasament WTA

Pe 1 august 2022 ocupa Simona ultima dată poziţia a 16-a. Anul l-a început în TOP 10, dar fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon continuă să piardă puncte importante. Halep tocmai a fost depăşită în clasament de rusoaica Liudmila Samsonova, cea care tocmai a jucat finala la Abu Dhabi.

Reclamă

Iga Swiatek rămâne pe primul loc. Este urmată de Aryna Sabalenka şi Ons Jabeur. Simona Halep rămâne cea mai bine clasată jucătoare din România, cu 2141 de puncte WTA. Irina Camelia Begu (38 WTA), Sorana Cîrstea (70 WTA) şi Ana Bogdan (76 WTA) sunt conaţionalele care sunt între primele 100.

Cum arată TOP 10 WTA:

Reclamă

1. Iga Swiatek – 10.485 puncte WTA
2. Aryna Sabalenka – 6.100 puncte
3. Ons Jabeur – 5.210 puncte
4. Jessica Pegula – 5.000 puncte
5. Caroline Garcia – 4.795 puncte
6. Coco Gauff – 3.992 puncte
7. Maria Sakkari – 3.616 puncte
8. Daria Kasatkina – 3.425 puncte
9. Belinda Bencic – 3.275 puncte
10. Elena Rybakina – 2.860 puncte

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Reclamă 4 / 0/3

George Cosac, dezvăluiri teribile despre starea Simonei Halep

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, vineri, că în mod sigur Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat la un control efectuat la US Open, este stresată în această perioadă având în vedere că aşteaptă verdictul în cazul de doping.

Simona Halep își așteaptă verdictul după ce a fost suspendată temporar din tenis.

Nu am mai vorbit în ultimul timp. Sunt convins că Simona este stresată, aşteaptă verdictul. În acelaşi timp această perioadă se contabilizează şi sunt sigur că atunci când va primi verdictul va fi direct aptă de joc”, a afirmat Cosac, la finalul Adunării Generale a Federaţiei Române de Tenis, conform agerpres.ro.

La rândul său, Florin Segărceanu, fost căpitan nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României, a afirmat, vineri, că Simona Halep a fost mai mult plecată din ţară în ultima perioadă pentru a se linişti.

Cu Simona am avut şi consider că încă am o relaţie bună, din păcate, ea a stat mai departe ţinând cont de problemele ei. A fost mai mult plecată pentru a se linişti. Ea a fost în ultima perioadă alături de echipa lui Mouratoglu şi cred că a comunicat mai mult în partea aceea pentru că luptă împreună pentru aflarea adevărului şi pentru rezolvarea problemei cu suspendarea. Eu am mai spus de nenumărate ori, consider că este imposibil să se fi întâmplat ceva cu cunoştinţa ei. Sper să se dovedească unde s-a greşit. Pot să bag mâna în foc că Simona nu a făcut niciodată aşa ceva conştient”, a precizat Segărceanu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”