Închide meniul

Simona Halep ar fi fost exclusă din lotul național al României, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 noiembrie 2022, 17:08

Simona Halep ar fi fost exclusă din lotul național al României, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimedia

Simona Halep ar fi fost exclusă din lotul național de tenis al României, după ce a fost depistată cu Roxadustat la US Open 2022 și suspendată provizoriu din activitatea sportivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep ar fi fost exclusă de Colectivul Tehnic al FRT din lotul național pentru sezonul 2022-2023, anunță prosport.ro. Prin urmare, „Simo” ar pierde privilegiile statutului de jucătoare de top.

Simona Halep ar fi fost exclusă din lotul național de tenis al României

Prin urmare, Halep nu mai are dreptul de a beneficia gratuit de serviciile oferite de Centrul Național de Tenis, cât și de Complexul Olimpic de la Izvorani.

Antrenorul federal Gabriel Moraru a explicat condițiile în care o jucătoare poate fi eliminată din lotul național.

În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”, a spus Gabriel Moraru, conform sursei de mai sus.

Reclamă

Restricţiile incredibile primite de Simona Halep în perioada de suspendare

Restricţiile primite de Simona Halep în perioada de suspendare sunt incredibile. Campioana noastră poate intra doar cu bilete la competiţiile majore din tenis şi nu se poate antrena în săli publice. Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat ce o aşteaptă pe româncă în următoarea perioadă.

„Dintre cele mai importante interdicții pe plan sportiv, putem reține următoarele: un sportiv nu poate participa în mod direct sau în calitate de asistent al unui alt sportiv la nici o competiție, eveniment, activitate organizate de federațiile internaționale, federații naționale sau cluburi, indiferent dacă sunt finanțate din surse private sau publice.

Sportivul suspendat nu va primi nici o acreditare de a participa la unul dintre evenimentele enumerate anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Sportivul suspendat nu va avea acces în nicio sală publică de sport, aflată sub egida organizațiilor enumerate, pentru a se antrena, nici nu poate activa ca și antrenor și nu poate primi finanțare de la nivel național sau internațional pe perioada suspendării.

Începe o nouă perioadă de suspendare, care poate suferi modificări în funcție de vinovăția sportivului, iar rezultatele vor fi descalificate și medaliile retrase, pentru competiția la care a participat pe perioada suspendării.

În legătură cu interdicțiile aplicabile, menționez că acestea operează asupra tuturor ramurilor sportive în ceea ce îl privește pe sportivul suspendat provizoriu / definitiv, nefiind posibil ca sportivul în cauză să practice / performeze în mod oficial în orice altă ramură / domeniu a sportului”, a spus Jura, pentru prosport.ro.

Pe ce loc va încheia Simona Halep anul 2022, după ce a fost acuzată oficial de dopaj

S-a aflat pe ce loc va încheia Simona Halep anul 2022, după ce a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Campioana noastră a fost acuzată oficial că a consumat Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul Wada în rândul sportivilor.

Simona Halep n-a mai jucat din luna august, când a fost învinsă de Daria Snigur în primul tur de la US Open 2022. Ea va încheia anul cu două titluri cucerite, la Melbourne Summer Set 1 și Toronto.

Chiar și în aceste condiții, Simona se menține în TOP 10. Jucătoarea de 31 de ani va încheia anul 2022 pe locul 10 în clasamentul WTA.

Site-ul WTA a publicat clasamentul final din acest an. Iga Swiatek va încheia 2022 în postura de lider, fiind urmată pe podium de Ons Jabeur și Jessica Pegula.

Reclamă

În articolul respectiv, oficialii WTA n-au menționat nimic legat de scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Românca a câștigat două titluri în acest an – Melbourne Summer Set 1 și Toronto -, și și-a făcut drum către al 8-lea an din carieră în care încheie în TOP 10”, a notat site-ul oficial WTA.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și