Închide meniul

Simona Halep, coborâre în clasamentul WTA. Ce loc ocupă românca, după ultimele rezultate de la US Open

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 septembrie 2022, 9:00

Simona Halep, coborâre în clasamentul WTA. Ce loc ocupă românca, după ultimele rezultate de la US Open

Ilie Năstase, revoltat de situaţia Simonei Halep

Simona Halep este în centrul unui scandal de dopaj / Profimedia

Simona Halep a coborât în clasamentul WTA, după ultimele rezultate de la US Open. Românca poate părăsi top 10 la finalul turneului de Grand Slam, aflându-se în prezent pe poziţia a 10-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a produs mare surpriză în primul tur de la US Open. Românca a fost eliminată încă din primul tur al competiţiei de o jucătoare venită din calificări, Daris Snigur. Românca a pierdut cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

Simona Halep, coborâre în clasamentul WTA după US Open

Simona Halep a început ultimul Grand Slam al anului de pe locul 8 WTA. Românca avea de apărat punctele obţinute în ediţia precedentă, atunci când a ajuns până în optimile de finală.

Simona Halep a fost întrecută de Coco Gauff, americanca de 18 ani care s-a calificat în sferturi. Tot în sferturi a ajuns şi Aryna Sabalenka, cea care a depăşit-o şi ea pe româncă. Altă jucătoare care o poate depăşi pe Simona Halep este Caroline Garcia. Sportiva de pe locul 17 WTA se află într-o formă foarte bună, şi se va lupta pentru un loc în semifinale chiar cu Cori Gauff.

Românca se luptă în continuare pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Românca se află în prezent pe locul 6 în clasamentul WTA Race, la mică distanţă în spatele său aflându-se Caroline Garcia şi Aryna Sabalenka, jucătoare care mai pot acumula puncte importante la această ediţie de US Open. Iga Swiatek este singura sportivă care şi-a asigurat prezenţa la competiţia de la finalul sezonului.

Reclamă

Emma Răducanu se va prăbuşi în clasamentul WTA, după eliminarea suferită în primul tur de la US Open. Câştigătoarea en-titre avea de apărat 2000 de puncte, iar în urma înfrângerii a ajuns pe locul 83 WTA, cu doar trei poziţii peste românca Jaqueline Cristian.

Scenariu incredibil la US Open: Casper Ruud poate deveni lider mondial la finalul turneului

Casper Ruud poate deveni lider mondial, după US Open. Norvegianul poate deveni primul numărul 1 ATP din istorie care nu a câştigat un turneu mai mare de 250 de puncte, iar în calea sa stă doar Carlos Alcaraz.

Casper Ruud este calificat în sferturile de finală, acolo unde va da piept cu italianul Matteo Berrettini, locul 14 ATP. Norvegianul poate ajunge lider mondial, mai ales după eliminarea surpriză a lui Rafael Nadal, care era favorit pentru această poziţie.

Reclamă 4 / 0/3

În calea lui Casper Ruud spre fotoliul de lider mondial stă Carlos Alcaraz. Astfel, norvegianul poate deveni numărul 1 ATP după US Open în cazul în care va triumfa la New York, sau dacă va pierde finala, dar nu în faţa lui Carlos Alcaraz.

De cealaltă parte, spaniolul Alcaraz poate deveni şi el lider mondial la capătul ultimului turneu de Grand Slam al anului, în cazul în care va câştiga, sau dacă va pierde ultimul act, dar în faţa oricărui alt jucător şi nu Casper Ruud.

Casper Ruud ar putea intra în istoria tenisului, atât masculin cât şi feminin, putând deveni primul ocupant al primei poziţii din lume care nu a câştigat turnee mai mari de 250 de puncte. Avantajul norvegianului este faptul că a participat la multe competiţii, şi astfel a adunat un număr mare de puncte.

Recomandări
  • Simona Halep, coborâre în clasamentul WTA
  • Ce loc ocupă românca, după eliminarea prematură suferită la US Open

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și