Închide meniul

Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA. Pe ce locuri sunt Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 mai 2023, 12:35

Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA. Pe ce locuri sunt Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Simona Halep, anunţ de ultimă oră despre decizia în cazul de dopaj

Simona Halep, la o conferinţă de presă / Profimedia Images

Simona Halep primeşte lovitură după lovitură şi continuă să cadă în clasamentul WTA. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros, acuzată în al doilea caz de dopaj şi suspendată provizoriu încă de anul trecut, a primit o nouă veste grea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep a aflat că a coborât încă patru poziţii şi este în prezent pe locul 34, cu 1290 de puncte. În schimb, Sorana Cîrstea a urcat trei locuri şi este acum pe 31, cu 1327 de puncte.

Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA

Irina Begu este în continuare jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia WTA, ea ocupând locul 27, cu 1452 de puncte, anunţă news.ro.

În top 100 mai este Ana Bogdan – locul 60, cu 918 puncte, după o coborâre de o poziţie. Jaqueline Cristian a înregistrat o urcare semnificativă, de 31 de locuri, şi ocupă poziţia 128, cu 540 de puncte. A urcat 31 de poziţii şi Irina Bara, locul 192, cu 362 de puncte. Gabriela Ruse este pe 156, cu 435 de pncte (urcare de patru locuri).

Top 10 WTA este următorul: 1. Iga Swiatek (8940 puncte), 2. Arina Sabalenka (7541), 3. Jessica Pegula (5205), 4. Elena Rîbakina (5090), 5. Caroline Garcia (5025), 6. Coco Gauff (4305), 7. Ons Jabeur (3541), 8. Maria Sakkari (3391), 9. Daria Kasatkina (3275), 10. Petra Kvitova (3162).

Reclamă

Simona Halep, mesaj emoționant către Patrick Mouratoglou

Mulţumesc din suflet Patrick Mouratoglou pentru că mi-am fost aproape şi un sprijin permanent. Vom lupta pentru adevăr până la capăt”, a scris Halep, într-un story pe Instagram, cu trimitere la declaraţia antrenorului francez.

Antrenorul Patrick Mouratoglou şi-a afirmat susţinerea categorică pentru Simona Halep, într-un mesaj lung postat pe Twitter, el precizând că sportiva este victima unei “hărţuiri de neconceput” din partea ITIA şi că este imposibil ca fostul lider WTA să fi făcut vreodată ceva ilegal.

Mouratoglou s-a declarat şocat de felul în care tratează ITIA acest caz şi a cerut Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului să încereze hărţuirea.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, reacţie dură după ce a fost acuzată că a încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping

Simona Halep acuză o hărţuire şi că ultimele luni au reprezentat un „adevărat coşmar”.

Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu.

Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

„Am încredere deplină în justiție”

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Reclamă

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!„, a fost mesajul postat de Simona Halep.

Recomandări
  • Simona Halep continuă să coboare în clasamentul WTA
  • Ce loc a ajuns să ocupe acum

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
Vezi toate știrile
Citește și