Închide meniul
Foto

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare: „Lucra împotriva mea!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 septembrie 2023, 22:14 / Actualizat: 19 septembrie 2023, 19:27

Reclamă
Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare: „Lucra împotriva mea!”

Lovitură financiară de proporţii primită de Simona Halep

Simona Halep, într-o conferinţă de presă / Profimedia Images

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare. Fostul lider WTA nu îşi poate explica de ce a primit pedeapsa maximă, de patru ani, în condiţiile în care le-ar fi demonstrat judecătorilor că nu a avut nicio intenţie de a se dopa cu Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep a oferit un interviu pentru jurnaliştii americani de la Front Office Sports şi a explicat ce s-a întâmplat la audieri. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros a anunţat modul prin care a descoperit că substanţa interzisă i-a intrat în corp.

Simona Halep le-a prezentat americanilor dovada care ar fi trebuit să o scape de suspendare

La audierea care a avut loc la tribunalul Sport Resolutions de la Londra, Halep şi echipa ei de avocaţi au arătat că suplimentul Keto MCT a fost sursa „contaminării”. Experţii unul laborator au analizat suplimente sigilate din acelaşi lot consumat de Halep. Pe eticheta suplimentelor nu apărae Roxadustatul printre ingrediente.

O mostră de păr prelevată de la Halep a arătat mici urme de Roxadustat, dar nu în doze suficient de mari pentru a îi îmbunătăţi performanţa sportivă.

A fost foarte bine că am aflat de unde provine Roxadustat, pentru că este foarte greu când nu știi ce se întâmplă„, a declarat Simona Halep pentru frontofficesports.com.

Reclamă

Din moment ce pe 26 august 2022 Halep a fost testată negativ, iar substanţa interzisă a fost descoperită 3 zile mai târziu, s-a ajuns la concluzia experţilor că a fost vorba de o concentraţie foarte mică. Mai mult, Simona a venit cu o dovadă care a crezut că va conta decisiv în ridicarea suspendării.

Simona Halep a explicat de ce ar fi exclus din start să ia Roxadustat. Ea ar avea, de mai mulţi ani, o problemă cu tiroida şi ia o medicamentaţie aprobat. Roxadustatul mai tare i-ar fi dăunat sănătăţii, potrivit unui studiu al Agenţiei Europene.

Pentru mine nu avea sens să îl iau, ar fi lucrat împotriva mea, nu m-ar fi ajutat„, a declarat Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Din păcate, românca nu i-a convins pe anchetatori. A primit 4 ani de suspendare şi mai are o singură cale de atac, la TAS. Dacă nu îşi va dovedi nici acolo nevinovăţia, riscă să fie nevoită să se retragă din cariera de jucătoare de tenis. Pe 27 septembrie va împlini 32 de ani.

Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

S-a aflat motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep. ITIA a publicat documentul de 126 de pagini, unde se prezintă acuzaţiile care i s-au adus româncei. De asemenea, se explică şi cum fostul lider WTA a consumat produsul contaminat.

Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022″, se arată în motivarea deciziei ITIA.

Simona Halep a început să ia suplimentele contaminte din luna august

Produsele care i-au fost recomandate Simonei Halep au fost o băutură pe bază de electroliţi, un supliment pentru recuperare, un supliment cu acizi graşi, care se asimilează în sânge, şi o pulbere de colagen marin.

Reclamă

În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022″, au mai motivat judecătorii.

Candice Gohier este prima fizioterapuetă străină cu care a lucrat Simona Halep, aceasta lucrând în Academia lui Patrick Mouratoglou încă din 2020. Românca a început colaborarea cu antrenorul francez în martie, 2022.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și