Închide meniul

Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep! Patrick Mouratoglou, vizat

Viviana Moraru Publicat: 14 septembrie 2023, 15:49

Reclamă
Motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep! Patrick Mouratoglou, vizat

Simona Halep s-a întâlnit cu Patrick Mouratoglou, la Miami!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, în timpul unui antrenament / Profimedia Images

S-a aflat motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep. ITIA a publicat documentul de 126 de pagini, unde se prezintă acuzaţiile care i s-au adus româncei. De asemenea, se explică şi cum fostul lider WTA a consumat produsul contaminat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În decizia ITIA, se menţionează faptul că Candice Gohier, fizioterapeuta lui Halep, i-a recomandat acesteia să ia suplimentul contaminat. Candice Gohier face parte din Academia lui Patrick Mouratoglou!

S-a aflat motivarea integrală a deciziei Tribunalului, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

În documentul publicat de ITIA se mai precizează şi cum Simona Halep s-a apărat la audierile de la finalul lunii iunie. Se menţionează că românca nici nu ştia ce existenţa suplimentelor, până să-i fie recomandate de către fizioteraputa ei.

Românca s-a bazat pe faptul că acestea au fost verificate atât de Candice Gohier, cât şi de antrenorul ei, Patrick Mouratoglou.

Suplimentele recomandate Simonei Halep erau pe bază de colagen, şi românca a fost sfătuită de Candice Gohier să le folosească, ca urmare a unei accidentări suferite la Cincinnati, în 2022.

Reclamă

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

„Halep a verificat cu antrenorul Mouratoglou suplimentele!”

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Reclamă 4 / 0/3

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022″, se arată în motivarea deciziei ITIA.

Simona Halep a început să ia suplimentele contaminte din luna august

Produse care i-au fost recomandate Simonei Halep au fost o băutură pe bază de electroliţi, un supliment pentru recuperare, un supliment cu acizi graşi, care se asimilează în sânge, şi o pulbere de colagen marin.

„În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022″, au mai motivat judecătorii.

Candice Gohier este prima fizioterapuetă străină cu care a lucrat Simona Halep, aceasta lucrând în Academia lui Patrick Mouratoglou încă din 2020. Românca a început colaborarea cu antrenorul francez în martie, 2022.

Simona Halep, susţinută de un fost campion de Grand Slam după ce a fost suspendată pentru patru ani

Simona Halep este susţinută de un fost campion de Grand Slam, după ce a primit o suspendare de patru ani, în procesul de dopaj. Marin Cilic este cel care i-a transmis un mesaj încurajator româncei de 31 de ani.

După ce a fost suspendată timp de patru ani, Simona Halep a postat un mesaj pe conturile oficiale. La postarea româncei a reacţionat şi Marin Cilic, fostul campion de la US Open, din 2014.

Reclamă

„Rămâi puternică, Simona! Decizia lor nu contează!”, i-a transmis jucătorul croat Simonei Halep, pe Twitter.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 22:00 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 0-0! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! Vezi toate știrile
Citește și