Închide meniul

Simona Halep, oficial înapoi în Top 10 WTA. Urcare importantă pentru „Simo”, după ce a câştigat turneul de la Toronto

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 august 2022, 10:11

Simona Halep, oficial înapoi în Top 10 WTA. Urcare importantă pentru „Simo, după ce a câştigat turneul de la Toronto

Simona Halep

Simona Halep, după succesul de la Toronto/ Profimedia

Simona Halep a revenit oficial în Top 10 WTA. Românca ocupă locul 6 în ierarhia feminină de tenis, după succesul uriaş de la Toronto.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a triumfat în turneul de la Toronto, după o finală colosală cu Beatriz Haddad Maia. Românca a învins dramatic, în set decisiv, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-4, la căptul unei partidei ce a durat peste două ore de joc.

Simona Halep, oficial înapoi în Top 10 WTA, după turneul de la Toronto

Simona Halep a urcat 9 poziţii, după succesul de la Toronto. Înaintea turneului, Simo ocupa locul 15 WTA. Românca a acumulat 900 de puncte după succesul din Canada, fapt ce a propulsat-o înapoi între cele mai bune jucătoare ale lumii, la fix un an după ce a ieşit din Top 10 WTA.

Simona Halep a ajuns la un total de 3255 de puncte, după turneul canadian, iar diferenţa faţă de top 4 este de aproximativ 900 de puncte. Simo poate ajunge şi mai sus în clasament după turneul de la Cinncinati, având în vedere că nu are de apărat foarte multe puncte. Românca a abandonat în turul secund la ediţia precedentă a turneului american.

O clasare cât mai bună în clasamentul WTA este una foarte importantă, în vederea unei trageri la sorţi favorabilă la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Openul din New York va debuta pe 29 august, şi se va încheia pe 11 septembrie.

Reclamă

De cealaltă parte, în clasamentul WTA lider este în continuare Iga Swiatek, care are peste 8500 de puncte. Podiumul este completat de Anett Kontaveit şi Maria Sakkari.

Totodată, Următoarea româncă din clasament este Irina-Camelia Begu, care a coborât un loc şi se află pe 34, cu 1384 puncte. Sorana Cîrstea a coborât două locuri şi este pe 40, cu 1271 puncte. Şi Ana Bogdan a coborât un loc şi acum ocupă poziţia 64, cu 910 puncte. Jaqueline Cristian este pe locul 76, coborâre de o poziţie, cu 788 puncte. Ultima româncă din Top 100 este Elena Gabriela Ruse, care a urcat cinci locuri şi este pe 98, cu 645 puncte, anunţă news.ro.

Mesajul emoţionant postat de Simona Halep, după ce a cucerit trofeul de la Toronto

Simona Halep a dezvăluit faptul că Patrick Mouratoglou i-a readus încrederea că poate câştiga titluri importante. Turneul de la Toronto a fost primul câştigat de Simo alături de antrenorul francez.

Reclamă 4 / 0/3

„Victoria de astăzi înseamnă mult pentru mine. Am revenit mental încă din aprilie anul acesta.

După ce am ajuns în semifinale la Wimbledon, să câştig aici este un alt pas uriaş.

Le mulţumesc mult românilor de aici din Toronto, care m-au făcut să mă simt ca acasă. Atmosfera de pe teren a fost incredibilă datorită vouă. Vă sunt recunoscătoare.

În urmă cu câteva luni, nu mă gândeam că aş putea câştiga din nou acest trofeu. Patrick Mouratoglou, îţi mulţumesc că ai fost lângă mine şi m-ai făcut o jucătoare mai bună. Asta s-a întâmplat pentru că ai avut încredere că sunt în continuare capabilă să fac lucruri bune pe terenul de tenis.

Şi în final, le mulţumesc celor din echipa mea, pentru munca depusă în fiecare zi”, a fost mesajul postat de Simona Halep, pe contul oficial de Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și