Închide meniul

Simona Halep, prăbuşire dramatică în clasamentul WTA! A ieşit din top 500

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 august 2023, 8:52 / Actualizat: 14 august 2023, 10:24

Reclamă
Simona Halep, prăbuşire dramatică în clasamentul WTA! A ieşit din top 500

Singura şansă pentru ca Simona Halep să scape de suspendarea de 4 ani din cauza dopajului

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Simona Halep are o prăbuşire dramatică în clasamentul WTA. Sportiva din România a ieşit din top 500 WTA. Halep mai are doar 70 de puncte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În aşteptarea verdictului în scandalul de dopaj, Simona Halep are parte de o prăbuşire dramatică în clasamentul WTA. Halep a pierdut încă 900 de puncte şi a ajuns pe locul 578 mondial.

Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, în menţinere pe locul 31, cu 1405 puncte. Tot în menţinere este şi Irina Begu, pe locul 39, cu 1197 puncte. Pe locul 59 se menţine Ana Bogdan, cu 952 de puncte.

Simona Halep, prăbuşire dramatică în clasamentul WTA

Fiind suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep nu şi-a putu apăra trofeul cucerit în 2022 la Rogers Cup. Halep aşteaptă verdictul de la Sports Resolutions şi, indiferent de decizie, Simona Halep va avea parte de vremuri grele. Astfel, pentru a putea participa la turnee, Halep ar trebuie să beneficieze de wildcard-uri sau să joace în calificări.

Reclamă

Andrei Pavel a vorbit despre Simona Halep: „Nu merită ce i se întâmplă, nu înţeleg de ce nu e decizia luată”

Fost antrenor al tenismenei, Andrei Pavel, s-a arătat indignat de faptul că Simona Halep nu a primit încă nicio decizie. El speră să o vadă pe teren la US Open pe româncă.

Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte mult toată povestea asta cu dopingul. 

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific. 

Reclamă 4 / 0/3

Simona a trecut prin lucruri destul de nasoale, și pe terenul de tenis, și pe plan personal. Nu merită ce s-a întâmplat.

Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale”, a declarat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

Simona Halep se antrenează intens, în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj! Ce a postat românca

Simona Halep se antrenează intens, în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj. Românca a postat un videoclip din sala de forţă, unde se antrena din greu, semn că vrea să rămână în formă pentru o eventuală revenire pe terenul de tenis.

Simona Halep a fost audiată la Londra, la sfârşitul lunii iunie, însă judecătorii întârzie să-i ofere verdictul româncei. Halep nu a mai jucat un meci oficial din luna octombrie, atunci când a fost depistată pozitivă la testele anti-doping.

Comunicatul emis de Tribunalul Sports Resolutions

Tribunalul Sports Resolutions a emis un comunicat oficial, după ce Simona Halep încă nu şi-a aflat verdictul în procesul de dopaj. Deşi audierea a avut loc la finalul lunii iunie, verdictul întârzie să apară, astfel că instanţa a venit cu lămuriri.

La mai bine de o lună de la procesul de dopaj al Simonei Halep, instanţa a oferit un comunicat oficial, şi a transmis faptul că nu poate comenta niciun aspect cu privire la audierea româncei, şi nu a prezentat niciun motiv pentru întârzierea verdictului.

Sport Resolutions a dat însă asigurări că şi în cazul Simonei Halep, se respectă aceleaşi proceduri ca şi în cazul altor sportivi.

Reclamă

„Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
Vezi toate știrile
Citește și