Închide meniul

Comunicat oficial din partea instanţei, după ce Simona Halep încă nu şi-a aflat verdictul în procesul de dopaj

Viviana Moraru Publicat: 2 august 2023, 18:01

Reclamă
Comunicat oficial din partea instanţei, după ce Simona Halep încă nu şi-a aflat verdictul în procesul de dopaj

Singura şansă pentru ca Simona Halep să scape de suspendarea de 4 ani din cauza dopajului

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Tribunalul Sports Resolutions a emis un comunicat oficial, după ce Simona Halep încă nu şi-a aflat verdictul în procesul de dopaj. Deşi audierea a avut loc la finalul lunii iunie, verdictul întârzie să apară, astfel că instanţa a venit cu lămuriri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep este în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj, verdict care ar fi trebuit să fie făcut public la jumătatea lunii iulie. Din octombrie, românca este suspendată şi nu a mai putut evolua în niciun meci.

Comunicat oficial din partea instanţei, după ce Simona Halep nu şi-a aflat încă verdictul în procesul de dopaj

La mai bine de o lună de la procesul de dopaj al Simonei Halep, instanţa a oferit un comunicat oficial, şi a transmis faptul că nu poate comenta niciun aspect cu privire la audierea româncei, şi nu a prezentat niciun motiv pentru întârzierea verdictului.

Sport Resolutions a dat însă asigurări că şi în cazul Simonei Halep, se respectă aceleaşi proceduri ca şi în cazul altor sportivi.

„Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi.

Reclamă

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment”, se arată în comunicatul emis de cei de la Sports Resolutions, conform adevărul.ro.

Simona Halep a fost audiată timp de două zile, pe 28 şi 29 iunie, la tribunalul Sports Resolutions de la Londra. Românca a pledat nevinovată în faţa juriului, şi a susţinut faptul că nu a consumat, în mod intenţionat, substanţe interzise.

La testele anti-doping efectuate la US Open 2023, Halep a fost depistată cu Roxadustat, iar de atunci a fost suspendată provizoriu.

Reclamă 4 / 0/3

În prezent, fostul lider WTA ocupă poziţia a 56 în lume. Însă, Halep va ieşi din top 500 WTA după turneul de la Montreal, unde are de apărat 900 de puncte, ca urmare a faptului că anul trecut a câştigat competiţia din Canada.

Totodată, Halep va fi ştearsă din clasamentul WTA după US Open 2023, asta în cazul în care nu îşi va afla verdictul din partea judecătorilor şi va putea evolua la ediţia din acest an.

Simona Halep a apărut pe listele de la US Open 2023

Simona Halep se află pe listele de la US Open 2023! Românca este în aşteptarea deciziei finale în procesul de dopaj în care este implicată din luna octombrie. Cu toate acestea, numele său a fost introdus pe listele preliminare de la Grand Slam-ul american.

Conform jurnalistului Daniel Radu, Simona Halep apare pe lista prelimnară de la US Open 2023. Vestea este una surprinzătoare, asta în contextul în care nu a apărut încă nicio decizie finală după procesul de dopaj al româncei.

Este pentru prima dată în 2023 când Simona Halep apare pe lista unui turneu, deşi statutul său a fost acelaşi din luna octombrie.

Faptul că numele româncei apare pe listele de la US Open 2023 nu garantează însă faptul că Halep va putea evolua la Grand Slam-ul american. Dacă acest fapt va deveni însă oficial, asta ar însemna că fostul lider WTA a primit un an de suspendare, după ce a fost depistată cu Roxadustat.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și